Rețetă Aripioare de pui cu sare și piper la airfryer Breville
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 1 kg Aripioare de pui proaspete |
• 1 linguriță 5 arome chinezești |
• 1 lingură ulei vegetal |
• 1 ceapă medie, tăiată cubulețe |
• 1 ardei verde, tăiat cubulețe |
• 2 ardei roșii, tăiați felii subțiri |
• 2 ardei verzi, tăiați felii subțiri |
• 1 linguriță fulgi de ardei uscați |
• 3 căței de usturoi, tăiați fâșii subțiri |
• Pentru servire - 1 lingură ulei de susan, 3-4 cepe verzi tăiate fâșii subțiri |
• Pentru amestecul de sare și piper |
• 2 linguri sare |
• ¼ linguriță piper proaspăt măcinat |
• 1 lingură zahăr |
• ½ lingură 5 arome chinezești |
Descriere
Iată cum poți face o rețetă rapidă și deliciosă, aripioare de pui gătite la airfryerul Breville, aripioarele se rumenesc perfect și sunt pline de savoare.
Mod de preparare
Pasul 1: Așezați aripioarele de pui într-un castron mare, presărați peste ele o linguriță generoasă de 5 arome chinezești și masați bine, acoperind fiecare aripioară cu puțin din amestecul de arome.
Pasul 2: Așezați-le în coșul airfryer-ului și gătiți la 200ºC, timp de 30 de minute, întorcându-le pe jumătatea timpului de gătire pentru o culoare uniformă.
Pasul 3: Între timp, combinați ingredientele pentru amestecul de sare și piper într-un bol mic.
Pasul 4: Încălziți o tigaie potrivită la foc mediu, adăugați uleiul, ceapa și ardeiul verde și căliți timp de aproximativ 3-5 minute până se înmoaie.
Pasul 5: Adăugați ardeii iuți, fulgii de ardei și usturoiul și continuați gătitul încă un minut, apoi luați de pe foc.
Pasul 6: Odată ce aripioarele de pui au terminat de gătit, turnați peste ele amestecul de ceapă și ardei călit și reintroduceți-le în airfryer, gătind încă 5 minute la 200ºC.
Pasul 7: Scoateți aripioarele din coș, presărați-le cu amestecul de sare și piper și stropiți-le cu puțin ulei de susan.
Serviți imediat presărate cu ceapa verde.
Pasul 2: Așezați-le în coșul airfryer-ului și gătiți la 200ºC, timp de 30 de minute, întorcându-le pe jumătatea timpului de gătire pentru o culoare uniformă.
Pasul 3: Între timp, combinați ingredientele pentru amestecul de sare și piper într-un bol mic.
Pasul 4: Încălziți o tigaie potrivită la foc mediu, adăugați uleiul, ceapa și ardeiul verde și căliți timp de aproximativ 3-5 minute până se înmoaie.
Pasul 5: Adăugați ardeii iuți, fulgii de ardei și usturoiul și continuați gătitul încă un minut, apoi luați de pe foc.
Pasul 6: Odată ce aripioarele de pui au terminat de gătit, turnați peste ele amestecul de ceapă și ardei călit și reintroduceți-le în airfryer, gătind încă 5 minute la 200ºC.
Pasul 7: Scoateți aripioarele din coș, presărați-le cu amestecul de sare și piper și stropiți-le cu puțin ulei de susan.
Serviți imediat presărate cu ceapa verde.