Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă Orange Chocolate Latte la espressorul Breville Barista Mini by Adrian Cărădeanu

Rețetă Orange Chocolate Latte la espressorul Breville Barista Mini by Adrian Cărădeanu
Rețetă Orange Chocolate Latte la espressorul Breville Barista Mini by Adrian Cărădeanu Rețetă Orange Chocolate Latte la espressorul Breville Barista Mini by Adrian Cărădeanu

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 30 ml cafea (un espresso)
• 30 ml sos ciocolată cu aromă de ciocolată (sau sos ciocolată și coajă de portocală rasă)
• 90 - 120 ml cremă de lapte

Decor:
• frișcă
• sos ciocolată
• fistic măcinat

Descriere

Visezi la un latte cu ciocolată și aromă de portocală? Știm, este o combinație delicioasă, gândită de Barista Trainer Adrian Cărădeanu și preparată la Breville Barista Mini. Încearcă și tu rețeta, pas cu pas! 

Mod de preparare

  • Toarnă în pahar sosul de ciocolată
  • Pregătește un espresso: pune 7 - 9 grame de cafea măcinată în portafiltru apoi preseazaă cafeaua cu aproximativ 20 kg forță cât mai drept, cuplează portafiltrul și selectează butonul pentru un espresso
  • Prepară un espresso apoi toarnă-l în pahar
  • Pune lapte rece de 3,5% grăsime în latieră și cu ajutorul steamer-ului prepară crema de lapte
  • Poziționează steamerul cu vârful latierei îndreptat către lateral (ora 3 sau 9)
  • Introdu steamerul în lapte aproximativ 1cm și spumează până la 55-65g grade Celsius
  • Toarnă crema de lapte peste celelalte ingrediente și decorează cu frișcă, fistic și sos de ciocolată