Rețetă burger de curcan, by FAT2FIT
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 300 g carne tocată de curcan |
• 2 fire de ceapă verde |
• un ardei iute |
• 50 g cașcaval low fat |
• 150g iaurt grecesc 2% |
• 4 căței de usturoi |
• roșie |
• salată verde |
• 2 cartofi dulci |
• ulei de măsline |
• sare |
• piper |
Mod de preparare
Cine a spus că dacă dorești să ai un stil de viață sănătos, trebuie să renunți la mâncărurile care îți plac cel mai mult ?! Nici vorba, așa cum v-am obișnuit, rețetele lui Theo de la FAT2FIT sunt preparate într-un mod deștept, cu ingrediente și metode care sunt 100 % sănătoase. Va prezentăm o delicioasă rețetă de burger de curcan preparat cu ajutorul Ultimate Grill DuraCeramic.
- Se curăță cartofii dulci și se taie păi. Se pun pe o hârtie de copt în tavă, se pulverizează puțin ulei de măsline și se introduc la cuptor până devin crocanți !
- Se toacă carnea de curcan, se amestecă cu ceapă verde și cu ardei iute și se adaugă puțîn ulei de măsline. Presărați pe deasupra puțin cașcaval low fat. Adăugați sare și piper după gust apoi amestecați bine toată compoziția. Udați-va mâinile într-un bol cu apă pentru a nu se lipi compoziția de mâini. Formați burgerii la dimensiunile dorite și puneți-i pe grătar.
- Cât timp burgerii se rumenesc pe grătar, preparați sosul după cum urmează : amestecați 150 g iaurt grecesc 2% cu puțină pastă de ardei iute, puțin ulei de măsline și sare după gust.
- Când carnea de burger este gata, luați o chiflă (în această rețeta am folosit chifle integrale ), tăiați-o pe mijloc, ungeti partea de jos cu sosul proaspăt făcut, așezați carnea, adăugați salată și câteva feli de roșie. Peste puneți și partea de sus a chiflei.
- Se servesc calzi, alături de cartofii dulci pai !!