File de somon cu legume coapte
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• File de somon – 2 buc |
• Roșii cherry – 9 buc |
• Fenicul măcinat – ½ linguriță |
• Coriandru măcinat - ½ linguriță |
• Ardei kapia – 4 buc |
• Ardei iute – 4 buc |
• Ulei de măsline – 90 ml (30 ml pe somon, 30 ml pe roșii, 30 ml pe ardei) |
• Sare, piper – după gust |
Mod de preparare
- Curăță de solzi și scoate oasele file-urilor de somon;
- Stropește-le cu 30 ml de ulei de somon;
- Adaugă coriandru și fenicul pe deasupra;
- Pune sare și piper după gust;
- Amestecă-le bine;
- Pune 30 ml de ulei de măsline pe ardeii kapia și ardeii iuți;
- Pune sare după gust;
- Pune 30 ml de ulei de măsline pe roșii;
- Deschide platanele la 180 de grade, acționând butonul de eliberare a balamalelor;
- Setează temperatura maximă de gătire;
- Odată ce s-au încins platanele, așază somonul pe partea cu pielea întâi;
- Pune lângă el roșiile, iar pe cealaltă jumătate de grill așază ardeii kapia și ardeii iuți;
- Întoarce somonul în momentul în care s-a albit 3 sferturi;
- Scoate roșiile în momentul coacerii;
- Întoarce ardeii pe grill în momentul în care s-au copt și au început să se înmoaie.