Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă tort cu cafea, cremă de ricotta și piure de castane by Laura's Sweets

Rețetă tort cu cafea, cremă de ricotta și piure de castane by Lauras Sweets
Rețetă tort cu cafea, cremă de ricotta și piure de castane by Lauras Sweets Rețetă tort cu cafea, cremă de ricotta și piure de castane by Lauras Sweets

Porții

10

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Blat:
• 280 gr. făină
• 100 gr. unt gras
• 80 gr. zahăr brut
• un praf sare
• 4 ouă de găină
• 3 lg cacao neagră
• 50 ml espresso
• 1 vârf cuțit bicarbonat sodiu

Cremă ricotta:
• 500 gr. ricotta
• 80 gr. zahăr pudră
• coajă portocală netratata
• 150 gr. piure castane îndulcit
• 100 ml cafea espresso

Cremă ciocolată:
• 200 gr. ciocolată neagră
• 200 gr. ciocolată cu lapte
• 80 ml cafea espresso
• 300 ml smântână dulce
• 1 lg rom

Decor:
• Boabe cafea
• migdale glazurate în ciocolată

Descriere

Nimic nu se compară cu un tort delicios de cafea, cremă de ricotta și piure de castane. Laura's Sweets a pregătit această rețetă cu ajutorul espressorului Prima Latte de la Breville, pentru un gust aromat de cafea. 

Mod de preparare

  • Se prepară un espresso cu ajutorul espressorului Prima latte de la Breville.
  • Se preîncălzește cuptorul la 170 grade C.
  • Într-un vas, se spumează bine untul moale cu un praf de sare, zaharul, cacaua. Se incorporporeaza pe rand cate un ou.
  • Se adaugă cafeaua, apoi făina cernută și bicarbonatul.
  • Se omogenizează compoziția cu ajutorul unei spatule, apoi se toarnă într-o tavă rotundă prevăzută cu hârtie de copt.
  • Se coace în cuptorul preîncălzit, la 170 grade C, timp de 50 – 60 minute. 
  • După coacere, se scoate blatul din cuptor și se lasă la temperat, apoi se taie în 3-4 felii egale.
  • Pentru cremă, se spumează brânză ricotta cu zahărul. Se adaugă coaja rasă de portocala.
  • Se montează blatul după temperare.
  • Primul strat de blat se trampeaza cu cafea. Puteți îndulci după gust, eu am folosit espresso neindulcit.
  • Se așază un strat subțire de crema de ricotta, apoi se așază din loc în loc cate o linguriță cu piure de castanet, apoi se acoperă cu alt strat de crema, astfel încât piureul de castane să fie în interior.
  • Se așază al doilea strat de blat, se trampeaza, alt strat de crema, din nou piure de castanet și tot așa până se încheie cu ultimul strat de blat.
  • Tortul astfel montat se pune la rece până a doua zi că se așeze și și pentru că aromele să se întrepătrundă.
  • Pentru crema de ciocolata, se pune pe baie de aburi smântână lichida, se adaugă ciocolata și se amestecă până aceasta se topește, iar compoziția devine omogenă.
  • Se ia de pe baia de aburi și se adaugă cafeaua amestecând în crema de ciocolata.
  • Crema se pune la rece până a doua zi.
  • A doua zi, se scoate blatul din frigider.
  • Crema de ciocolata se spumează, adăugând 2-3 lg cafea fierbinte.
  • Tortul se îmbracă în crema de ciocolata și se ornează după preferințe.
Să aveți poftă!