Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă prăjitură cu cafea preparată la espressorul Prima Latte și ciocolată by Laura's Sweets

Rețetă prăjitură cu cafea preparată la espressorul Prima Latte și ciocolată by Lauras Sweets
Rețetă prăjitură cu cafea preparată la espressorul Prima Latte și ciocolată by Lauras Sweets Rețetă prăjitură cu cafea preparată la espressorul Prima Latte și ciocolată by Lauras Sweets Rețetă prăjitură cu cafea preparată la espressorul Prima Latte și ciocolată by Lauras Sweets

Porții

8

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

25m

Temperatură

keep warm

Calorii

-

Ingrediente


Baza:
• 6-8 pișcoturi simple (sau cu cacao)
• 100 ml cafea espresso (neindulcita sau după gust)

Cremă:
• 250 gr.ciocolată neagră (cu lapte)
• 200 gr.ciocolată albă
• 200 ml smântână lichidă (neîndulcită)
• 200 gr.mascarpone

Caramel:
• 80 gr.zahăr brut
• 30 gr.unt
• 30 ml espresso
• Boabe de cacao

Decor:
• Alune mărunțite (coapte în prealabil)
• Rom /alta aromă

Descriere

Răsfață-te cu un desert apetisant: prăjitură cu aromă de cafea și ciocolată! Rețeta pregătită de Laura's Sweets pas cu pas:

Mod de preparare

  • Ciocolata se mărunțește bine. Se pune în castronele separate (cea albă și cea neagră).
  • Smântâna lichidă se înfierbântă.
  • Se toarnă în cantități egale peste fiecare tip de ciocolată și se omogenizează bine, până se obține o consistență fluidă și fină.
  • Peste compoziția de ciocolata neagră, se adaugă 40 ml espresso.
  • Compoziția de ciocolată albă se aromatizează după gust, cu o lingură cu rom.
  • Se pune la rece timp de o oră.
  • Zahărul se topește că să se formeze caramel, apoi când devine fluid și face spumă, se adaugă 30 ml espresso și untul
  • Se amestecă energic până la omogenizare. Se dă deoparte că să se tempereze.
  • Fiecare compoziție de ciocolată se spumează cu mixerul.
  • Când devine pufoasă, se adaugă în fiecare câte 100 g mascarpone.
  • Se încorporează brânza, apoi se adaugă boabe de cacao mărunțite peste compoziția de ciocolată albă și alune mărunțite peste cea de ciocolată neagră.
  • Se pregătește o tavă dreptunghiulară din ceramica.
  • Așază folie alimentară pe întreagă suprafață a tăvii.
  • Se pune compoziția de ciocolata albă, se nivelează frumos, apoi se trasează câteva fire de sos de caramel.
  • Se așază compoziția de ciocolată neagră deasupra, nivelând frumos, apoi se încheie cu un strat din pișcoturi care se însiropeaza cu espresso neîndulcit (pișcoturile sunt destul de dulci).
  • Se acoperă cu folia rămasă și se pune la rece până a doua zi.
  • Înainte de glazurare, se pune 20 minute la congelator.
  • Se scoate, se răstoarnă pe un platou și se glazurează cu caramelul rămas, ciocolata neagră și alune mărunțite, caise confiate, etc.

Să vă fie de folos!