Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă savarine cu ciocolată și cremă de cafea by Laura's Sweets

Rețetă savarine cu ciocolată și cremă de cafea by Lauras Sweets
Rețetă savarine cu ciocolată și cremă de cafea by Lauras Sweets Rețetă savarine cu ciocolată și cremă de cafea by Lauras Sweets Rețetă savarine cu ciocolată și cremă de cafea by Lauras Sweets Rețetă savarine cu ciocolată și cremă de cafea by Lauras Sweets Rețetă savarine cu ciocolată și cremă de cafea by Lauras Sweets

Porții

8

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

25m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Aluat:
• 6 ouă de găină
• un praf sare
• 6 lg zahăr brut
• 6 lg pesmet biscuit (simpli)
• 2 lg cacao

Glazură ciocolată:
• 250 gr.ciocolată neagră
• 100 ml smântână lichidă
• 50 ml espresso

Crema:
• 400 gr.smântână grasă
• 100 gr.mascarpone
• 80 gr.zahăr pudra
• 50 ml espresso neîndulcit

Însiropat:
• 400 ml cafea neindulcita (sau îndulcită după gust)

Descriere

Când ai poftă de ceva dulce și vrei să-i impresionezi pe cei dragi, prepară această rețetă de savarine cu ciocolată și cremă de cafea! Laura's Sweets îți arată cât este de ușor de preparat și îți spune secretul: cafeaua proaspăt preparată la espressoru

Mod de preparare

  • Se pregătesc mai multe porții de cafea cu ajutorul espressorului Prima Latte Breville. Dacă doriți, puteți îndulci cafeaua.
  • Albușurile se separă de gălbenușuri, apoi se mixează ferm, adăugând un praf de sare. Se adaugă zahărul brut în reprize, mixând foarte bine până se obține o bezea tare care își menține forma. Se încorporează gălbenușurile.
  • Urmează pesmetul de biscuit, alternând cu cacaua, se încorporează în compoziția de ouă, cu mișcări ușoare, lejere.
  • Compoziția se toarnă în forme de copt (pensulate cu ulei și presărate cu puțin zahăr, astfel se vor scoate mai ușor după coacere). Se coc la 170 grade C pentru 25-30 de minute, coacere sus-jos, apoi se scot din cuptor și se lasă la temperat în forme. Nu se scot calde, altfel se rup.
  • Ciocolata se topește pe baie de aburi, adăugând și cafeaua fierbinte, apoi se subțiază până la textura dorită cu smântână lichidă.
  • Savarinele reci se scufundă în baie de cafea că să absoarbă cât este necesar, apoi se pun la rece.
  • Se glazurează cu sosul de ciocolată și se pun din nou la rece.
  • Smântână grasă se mixează până capătă consistentă și devine pufoasă, apoi se adaugă zahărul pudră. Se adaugă mascarpone, omogenizând, iar la final se încorporează 30 – 40 ml cafea.
  • Savarinele se umplu și se garnisesc generos cu cremă de cafea. Se decorează cu boabe de cafea sau cu fulgi de ciocolată.
  • Se țin la rece până în momentul servirii.