Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă ruladă cu cremă de cafea by Laura's Sweets

Rețetă ruladă cu cremă de cafea by Lauras Sweets
Rețetă ruladă cu cremă de cafea by Lauras Sweets Rețetă ruladă cu cremă de cafea by Lauras Sweets Rețetă ruladă cu cremă de cafea by Lauras Sweets Rețetă ruladă cu cremă de cafea by Lauras Sweets Rețetă ruladă cu cremă de cafea by Lauras Sweets Rețetă ruladă cu cremă de cafea by Lauras Sweets Rețetă ruladă cu cremă de cafea by Lauras Sweets

Porții

15

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

low

Calorii

-

Ingrediente


Dimensiune tavă: 44 x 32 cm

Blat:
• 10 ouă de găină
• un praf sare
• 8 lg zahăr brut
• 8 lg făină de grâu
• 2 lg cacao neagră
• 30 ml cafea espresso
• 4 lg ulei de floarea soarelui
• 1 vrf cuțit praf bicarbonat de sodiu

Cremă:
• 500 gr.mascarpone
• 80 ml smântână lichidă
• 50 ml espresso
• 80 gr.zahăr pudră

Glazură:
• 150 gr.ciocolată
• 30 ml apă clocotită

Descriere

Te invităm la o felie din această ruladă cu cremă de cafea, absolut grozavă și ușor de preparat acasă! Laura's Sweets îți spune ingredientul secret: un espresso intens preparat la espressorul manual Prima Latte! Citește rețeta și încearcă și tu!

Mod de preparare

  • Pregătește un espresso la espressorul manual Prima Latte
  • Într-un vas suficient de înalt, bate albușurile împreună cu un praf de sare până când acestea se transformă în spumă. Când devin dense și se albesc, adaugă zahărul și continuă mixarea până când obții o bezea fermă
  • Adaugă gălbenușurile și încorporează-le în spuma de albușuri, iar apoi adaugă cafeaua răcită
  • Adaugă acum făina cernută, bicarbonatul de sodiu și cacaua. Amestecă bine până când totul este omogenizat
  • Adaugă uleiul, amestecând ușor
  • Toarnă compoziția obținută într-o tavă mare de cuptor prevăzută cu hârtie de copt. Nivelează într-un strat subțire cu ajutorul unei spatule umezite cu apă, apoi pune în cuptorul preîncălzit
  • Coace blatul timp de 25 de minute la 170 de grade
  • După ce s-a copt, scoate-l din cuptor și acoperă-l cu un ștergar curat, apoi rulează-l cu ajutorul acestuia și lasă-l așa rulat

Pregătește crema:
  • Prepară o cafea espresso (50ml) cu ajutorul espressorului Prima Latte
  • Bate smântâna lichidă spumă cu ajutorul unui mixer
  • Amestecă brânza mascarpone cu cafeaua și cu zahărul pudră, iar după ce este omogenă încorporează compoziția în frișcă

Pregătește rulada:
  • Desfă blatul ușor, cu atenție, și întinde crema de cafea în strat egal, apoi rulează înapoi ușor și îmbracă în folie alimentară
  • Pune rulada la rece timp de 2-3 ore sau, cel mai bine, până a doua zi

Pentru glazură:
  • Topește ciocolata pe baie de aburi, apoi adaugă apă clocotită și amestecă energic până la omogenizare

Garnisește rulada cu ciocolată topită și decorează după bunul plac! Poftă bună!