Rețetă înghețată tiramisu cu espresso preparat la Prima Latte by Laura's Sweets
Porții
1
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
bază: |
• 100 - 150 ml espresso |
• 10-15 pișcoturi |
înghețată: |
• 2 gălbenușuri |
• 1 praf sare |
• 60 g zahăr brut (daca doriți mai dulce, suplimentați) |
• 100 g mascarpone |
• 300 g smântână naturală |
• 50 ml amaretto |
• cacao neagră |
opțional: |
• 50 g sos ciocolată |
Descriere
Așa cum bine spune și Laura's Sweets, și chiar nu o putem contrazice, această rețetă de înghețată tiramisu este de departe cel mai bun și mai răcoritor desert al verii! De ce? Îmaginează-ți mixul de texturi, de la înghețata cremoasă și pișcoturile însiropate, la amestecul de arome dulci și amărui, o adevărată explozie!
Mod de preparare
- Prepară 2 espresso cu ajutorul espressorului Prima Latte de la Breville
- Lasă-le deoparte
- Amestecă gălbenusurile cu un praf de sare, zahărul și transferă compoziția pe baie de aburi
- Amestecă până se topește zahărul și vei obține o compoziție cremoasă și densă
- Lasă puțin la temperat, apoi adaugă lichiorul.
- Adaugă mascarponele, omogenizând.
- Bate bine smântâna cu ajutorul unui mixer până devine pufoasă și aerată.
- Adaugă, mixând în continuare, crema de ouă cu mascarpone.
- Compoziția omogenizată se dă deoparte.
- Pregătește o formă de copt și tapeteaz-o cu folie alimentară.
- Așaza un strat din pișcoturi și insiropeaza bine cu cafea
- Adaugă puțin sos de ciocolată, presară puțină cacao
- Toarnă crema ușor peste pișcoturi, nivelează frumos.
- Adaugă puțin sos de ciocolată, presară puțină cacao
- Așază alt strat din pișcoturi și însiropeaz cău restul de cafea
- Presară un ultim strat de cacao
- Acoperă cu folia alimentară și pune în congelator până a doua zi
- A doua zi, scoate, lasă 2-3 minute și îndepărtează folia
- Pudrează cu putina cacao, apoi porționează cu un cuțit umezit ușor
Pudrează cu putina cacao, apoi porționează cu un cuțit umezit ușor. Este o înghețată foarte cremoasă, dulce, iar aroma inconfundabilă a cafelei se resimte din plin!
P.S: Dacă îți plac deserturile mai dulci, Laura îți recomandă să folosești cacao îndulcită.
Poftă mare!
Preparat cu
-200lei
Breville
Espressor Manual cu Lapte Prima Latte Argintiu Breville
Presiune 15 bari
Sistem Cappuccino, Latte
• in stoc
PRP: 899,99lei
699,99lei