Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă înghețată tiramisu cu espresso preparat la Prima Latte by Laura's Sweets

Rețetă înghețată tiramisu cu espresso preparat la Prima Latte by Lauras Sweets
Rețetă înghețată tiramisu cu espresso preparat la Prima Latte by Lauras Sweets Rețetă înghețată tiramisu cu espresso preparat la Prima Latte by Lauras Sweets Rețetă înghețată tiramisu cu espresso preparat la Prima Latte by Lauras Sweets Rețetă înghețată tiramisu cu espresso preparat la Prima Latte by Lauras Sweets Rețetă înghețată tiramisu cu espresso preparat la Prima Latte by Lauras Sweets

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


bază:
• 100 - 150 ml espresso
• 10-15 pișcoturi

înghețată:
• 2 gălbenușuri
• 1 praf sare
• 60 g zahăr brut (daca doriți mai dulce, suplimentați)
• 100 g mascarpone
• 300 g smântână naturală
• 50 ml amaretto
• cacao neagră

opțional:
• 50 g sos ciocolată

Descriere

Așa cum bine spune și Laura's Sweets, și chiar nu o putem contrazice, această rețetă de înghețată tiramisu este de departe cel mai bun și mai răcoritor desert al verii! De ce? Îmaginează-ți mixul de texturi, de la înghețata cremoasă și pișcoturile însiropate, la amestecul de arome dulci și amărui, o adevărată explozie! 

Mod de preparare

  • Prepară 2 espresso cu ajutorul espressorului Prima Latte de la Breville
  • Lasă-le deoparte
  • Amestecă gălbenusurile cu un praf de sare, zahărul și transferă compoziția pe baie de aburi 
  • Amestecă până se topește zahărul și vei obține o compoziție cremoasă și densă
  • Lasă puțin la temperat, apoi adaugă lichiorul.
  • Adaugă mascarponele, omogenizând.
  • Bate bine smântâna cu ajutorul unui mixer până devine pufoasă și aerată. 
  • Adaugă, mixând în continuare, crema de ouă cu mascarpone.
  • Compoziția omogenizată se dă deoparte.
  • Pregătește o formă de copt și tapeteaz-o cu folie alimentară.
  • Așaza un strat din pișcoturi și insiropeaza bine cu cafea
  • Adaugă puțin sos de ciocolată, presară puțină cacao
  • Toarnă crema ușor peste pișcoturi, nivelează frumos. 
  • Adaugă puțin sos de ciocolată, presară puțină cacao
  • Așază alt strat din pișcoturi și însiropeaz cău restul de cafea
  • Presară un ultim strat de cacao
  • Acoperă cu folia alimentară și pune în congelator până a doua zi
  • A doua zi, scoate, lasă 2-3 minute și îndepărtează folia
  • Pudrează cu putina cacao, apoi porționează cu un cuțit umezit ușor

Pudrează cu putina cacao, apoi porționează cu un cuțit umezit ușor. Este o înghețată foarte cremoasă, dulce, iar aroma inconfundabilă a cafelei se resimte din plin! 

P.S: Dacă îți plac deserturile mai dulci, Laura îți recomandă să folosești cacao îndulcită.


Poftă mare!