Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă prăjitură cu cremă de cafea și frișcă by Laura's Sweets

Rețetă prăjitură cu cremă de cafea și frișcă by Lauras Sweets
Rețetă prăjitură cu cremă de cafea și frișcă by Lauras Sweets Rețetă prăjitură cu cremă de cafea și frișcă by Lauras Sweets

Porții

16

Complexitate

3

Pregătire

Gătire

50m

Temperatură

low

Calorii

-

Ingrediente


Blat:
• 120 gr.unt
• un praf sare
• 100 gr.zahăr brut
• 4 ouă de găină
• 150 ml cafea espresso
• 300 gr.făină
• 2 lg cacao neagră
• 1/2 lgță bicarbonat sodiu

Pentru însiropat:
• 200 ml cafea îndulcită

Opțional: rom

Pentru cremă de cafea:
• 200 gr.smântână lichidă
• 250 gr.ciocolată albă
• 150 gr.mascarpone
• 80 ml cafea espresso
• 50 gr.zahăr brut (pt îndulcit cafeaua)

Pentru frișcă:
• 400 ml smântână grasă
• 100 gr.mascarpone
• 80 gr.zahăr pudră

În plus:
• 50 gr.alune coapte, tocate mărunte
• ciocolată neagră

Descriere

Ce poate să fie mai bun decât un desert făcut în casă? Laura's Sweets s-a gândit să pună espressorul de cafea Prima Latte Red la treabă, a preparat o cafea delicioasă și a transformat-o în prăjitură! Încearcă și tu această rețetă și surprinde-i pe cei dragi!

Mod de preparare

  • Asigură-te că ingredientele pentru blat sunt la temperatura camerei, mai ales untul și ouăle
  • Prepară o cafea espresso la espressorul manual de cafea Prima Latte Red și las-o la temperat
  • Pornește cuptorul la 180 de grade
  • Tapetează o tavă cu hârtie de copt
  • Într-un vas, pune untul moale, un praf de sare și zahărul și mixează spuma până când devine pufos. Adaugă după câte un ou, mixând bine după fiecare
  • Adaugă treptat cafeaua mixând continuu
  • Cerne făina împreună cu bicarbonatul și cacaua și încorporează în compoziția lichidă
  • Toarnă compoziția în tava pregătită mai devreme
  • Coace la 180 de grade timp de 50 de minute și apoi lasă la temperat
  • Este timpul să pregătești o cafea lungă la espressorul de cafea Prima Latte Red, îndulcește după gust și aromatizează cu rom
  • Toarnă în tava cu blatul răcit, pe marginile prăjiturii, cafeaua îndulcită și lasă până când blatul absoarbe tot lichidul. Astfel, va fi perfect însiropată

Cum prepari crema de cafea:
  • Topește pe baie de aburi ciocolata albă în smântâna lichidă
  • După ce aceasta s-a topit, omogenizează și adaugă 80ml de cafea tare preparată la espressorul Prima Latte Red
  • Lasă la temperat, apoi pune la rece timp de 2-3 ore
  • După ce a trecut acest timp, scoate de la rece și încorporează mascarponele
  • Întinde această cremă în strat uniform peste blat, apoi presară cu generozitate alunele tocate
  • Dă prăjitura la rece pentru cel puțin o oră

Cum prepari frișca și cum decorezi prăjitura:
  • Mixează smântâna rece cu un mixer, iar când devine pufoasă adaugă zahărul pudră și mascarponele. După ce aceasta s-a omogenizat, ornează prăjitura rece.
  • Ține la rece până la momentul servirii

Poftă bună!