Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă Panna cotta cu sos de cafea by Laura's Sweets

Rețetă Panna cotta cu sos de cafea by Lauras Sweets
Rețetă Panna cotta cu sos de cafea by Lauras Sweets Rețetă Panna cotta cu sos de cafea by Lauras Sweets Rețetă Panna cotta cu sos de cafea by Lauras Sweets Rețetă Panna cotta cu sos de cafea by Lauras Sweets

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 200 ml smântână lichidă
• 50 gr.ciocolată neagră
• 50 ml cafea - espresso scurt
• 40 gr.zahăr
• 3 gr.gelatină (2 foi)

Pentru sosul de cafea:
• 200 ml cafea tare
• 2 lg zahăr (în funcție de gust)
• 1 lg amidon de porumb

Descriere

Laura's Sweets a pregătit un espresso delicios cu ajutorul espressorului de cafea Prima Latte II Red și l-a transformat într-o panna cotta extraordinară!

Mod de preparare

  • Pregătește un espresso scurt cu ajutorul espressorului de cafea Prima Latte II Red
  • Într-un vas, pe baie de aburi, topește ciocolata, adaugă smântâna lichidă, zahărul și cafeaua
  • Lasă amestecul să se înfierbânte, amestecând până la omogenizare
  • Hidratează gelatină în 100ml de apă rece și adaug-o peste compoziția de cafea, amestecând până se topește. Gelatină nu trebuie să fiarbă, doar să se topească!
  • Compoziția fierbinte se toarnă în forme de ceramică și se pune la rece, în frigider
  • Între timp prepară sosul de cafea
  • Pregătește o nouă cafea espresso dublu, de această dată
  • Într-un vas, pe foc, amestecă amidonul cu zahărul și apoi adaugă cafeaua fierbinte amestecând încontinuu
  • Când compoziția începe să se îngroașe și să se lege, ia de pe foc și lasă la temperat
  • Servește panna cotta rece, glazurată cu sosul de cafea și cu pesmet de amaretti sau după gust

  • Poftă bună!