Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă flan cu cafea preparată la espressorul Prima Latte by Laura's Sweets

Rețetă flan cu cafea preparată la espressorul Prima Latte by Lauras Sweets
Rețetă flan cu cafea preparată la espressorul Prima Latte by Lauras Sweets Rețetă flan cu cafea preparată la espressorul Prima Latte by Lauras Sweets Rețetă flan cu cafea preparată la espressorul Prima Latte by Lauras Sweets

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

1h

Temperatură

low

Calorii

-

Ingrediente


Pentru blat:
• 3 ouă
• un praf sare
• 4 lg zahăr
• 4 lg ulei
• un praf copt (10 gr)
• 200 gr.făină
• 2 lg cacao neagră
• rom

Pentru tapetat tava:
• 80 gr.zahăr cu melasa
• 30 ml cafea espresso

Pentru flan:
• 4 ouă de găină
• 250 ml lapte
• 200 ml lapte condensat (din cel gros)
• 100 ml cafea tare

Descriere

Un desert aromat, super ușor de preparat acasă! Secretul însă constă în cafeaua intensă, preparată printr-o apăsare de buton la espressorul de cafea Prima Latte Red! Îți arată Laura's Sweets cât este de simplu!

Mod de preparare

1. Pregătește o tavă cu mărimea 25x20cm
2. Pune la topit zahărul împreună cu melasa într-un vas și supraveghează-l pentru că acesta să nu se ardă
3. Adaugă repede apă clocotită și mai lasă 1 minut pe foc. Toarnă apoi cât este fierbinte în tavă și rotește că să se tapeteze baza și pereții acesteia
4. Separat, în alt vas, mixează ouăle cu un praf de sare. Adaugă zahărul brun, uleiul în fir subțire și amestecă continuu 
5. Cerne făină împreună cu cacaua și praful de copt și adaugă peste compoziția lichidă. Imediat ce această s-a omogenizat, toarn-o în tavă. Bate ușor tava de blatul mesei pentru că această să se niveleze frumos și echilibrat
6. În alt vas, mixează la viteză mărișoară cele 4 ouă cu laptele și laptele condensat, apoi adaugă cafeaua preparată la espressorul Prima Latte Red și amestecă
7. Toarnă compoziția de ouă peste blat, apoi pune tava în altă tavă în care toarnă 2-3 căni de apă
8. Pune totul la cuptor și coace la 160 de grade C, timp de 60-70 de minute. Când blatul a crescut frumos este ferm la atingere, poți scoate din cuptor
9. Lasă la temperat, apoi pune la rece până a două zi
10. Folosește-te de un platou pentru a răsturna și porționează pentru a servi.


Poftă bună!