Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă desert cu mousse de cafea și cardamom by Laura's Sweets

Rețetă desert cu mousse de cafea și cardamom by Lauras Sweets
Rețetă desert cu mousse de cafea și cardamom by Lauras Sweets Rețetă desert cu mousse de cafea și cardamom by Lauras Sweets Rețetă desert cu mousse de cafea și cardamom by Lauras Sweets Rețetă desert cu mousse de cafea și cardamom by Lauras Sweets Rețetă desert cu mousse de cafea și cardamom by Lauras Sweets Rețetă desert cu mousse de cafea și cardamom by Lauras Sweets Rețetă desert cu mousse de cafea și cardamom by Lauras Sweets Rețetă desert cu mousse de cafea și cardamom by Lauras Sweets

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Blat:
• 80 gr.unt moale
• un praf sare
• 50 gr.zahăr cu melasa
• 2 ouă de găină
• 30 ml cafea espresso
• 2 lg cacao
• ¼ lgță bicarbonat de sodiu
• 140 gr.făină

Mousse cafea:
• 80 ml cafea espresso
• 2 gălbenușuri
• 2 lg zahăr brut
• 300 gr.ciocolată neagră
• 4 foi de gelatină (6 gr)
• 200 ml smântână lichidă
• 1 lg rom
• 1 vârf cutit cardamom

Glazură:
• 200 gr.ciocolată neagră
• 30 ml apă clocotită

Descriere

Ce desert delicios ne-a pregătit Laura's Sweets! În formă de inimioară, acest desert cu mousse de cafea și cardamom este ceva de vis! Secretul? Cafeaua intensă și aromată pregătită la espressorul de cafea Prima Latte! Citește rețeta și descoperă cât de ușor poți pregăti și tu acest desert acasă!

Mod de preparare

  • Pregătește un espresso dublu la espressorul Prima Latte Red și lasă-l să se răcească. Între timp, preîncălzește cuptorul la 170 de grade și asigură-te că toate ingredientele pentru blat sunt la temperatura camerei
  • Într-un vas, spumează untul cu un praf de sare și zahărul cu melasa
  • Adaugă câte un ou, mixând bine după fiecare
  • Adaugă apoi cafeaua răcită și continuă să mixezi, adaugă bicarbonatul de sodiu, făina și cacaua. Omogenizează compoziția și toarn-o într-o tavă mică 28x20cm pregătită în prealabil cu hârtie de copt
  • Coace blatul în cuptorul preîncălzit timp de 25 de minute
  • După ce acest timp a expirat, scoate blatul de la cuptor și lasă-l la temperat
  • Între timp, pune foile de gelatină la hidratat în apă rece
  • Separat, într-un vas curat și uscat, mixează gălbenușurile împreună cu zahărul. Transferă compoziția pe baie de aburi și amestecă până se leagă și devine cremoasă
  • Topește pe baie de aburi ciocolata împreună cu cafeaua și adaug-o peste crema de gălbenușuri, apoi omogenizează
  • Adaugă în această compoziție fierbinte gelatina hidratată
  • Lasă crema de ciocolată la temperat timp de aproximativ 15-20 de minute
  • Adaugă aromele (rom, cardamom) și amestecă bine
  • Mixează smântâna lichidă cu ajutorul unui mixer până când devine spumoasă și fermă
  • În crema de ciocolată temperată, încorporează câte puțin din frișcă, apoi amestecă ușor până la omogenizare
  • Din blatul răcit, taie forma de inimă și așaz-o în formele de montat. Cu ajutorul foliei de acetat, îmbracă pereții formelor
  • Toarnă din compoziția de mousse aproximativ 3-4 cm pe înălțime
  • Pune formele la rece câteva ore sau chiar până a doua zi

Pentru glazură:
  • Topește ciocolata neagră, adaugă apa clocotită și amestecă energic până la omogenizare
  • Glazura va iesi lucioasă, mai lichidă și perfectă pentru îmbrăcat desertul
  • Înainte de glazurare, este recomandat să puneți desertul pentru 10 minute la congelator. Astfel, glazura fierbinte nu va topi din compoziția de mousse și se va așeza frumos.

Poftă bună!