Rețetă burger vegan cu sfeclă
Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
25m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Chifle integrale – 4 buc |
• Maioneză vegetală – 4 linguri |
• Sfeclă roșie fiartă – 300 gr |
• Orez fiert – 200 gr |
• Fasole kidney la conservă (scursă bine) – 200 gr |
• Ceapă albă – 2 buc |
• Ceapă roșie – 1 buc |
• Pătrunjel – 1 legătură |
• Varză kale – 4 5 frunze |
• Salată – 4 frunze |
• Roșii – câteva bucăți |
• Chimion – 1 vârf de cuțit |
• Usturoi granulat – 1 linguriță |
• Chimen măcinat – 1/2 linguriță |
• Pesmet – 100 gr |
• Boia dulce – 1/2 linguriță |
• Cimbru – 1 linguriță |
• Ulei de măsline – 1 2 linguri |
• Pastă de susan (Tahini) – 1 lingură |
• Fresh de lămâie – 1 lingură |
• Sare și piper – după gust |
Mod de preparare
• tăiați sfeclă cuburi și puneți-o în dispozitivul de tocat al blenderului Breville Hand Blender, împreună cu orezul și fasolea kidney
• tocați ingredientele puțin și puneți-le într-un bol încăpător
• tăiați ceapă cubulețe mici și puneți-o peste restul ingredientelor
• tocați pătrunjelul, varză kale și adăugați-le și pe acestea, împreună cu chimion, chimen măcinat, usturoi granulat, boia dulce, cimbru, sare și piper, ulei de măsline, pastă de susan, zeamă de lămâie și pesmet
• amestecați totul foarte bine
• umeziți-va mâinile și formați chiftele din această compoziție
• încingeți Breville Ultimate Grill Duraceramic și pune chiftelele pe acesta;
• verificați-le și în momentul când au făcut crustă, întoarceți-le cu grijă și lăsăți-le încă 3 minute
• lăsăți-le sa se răcească puțin
• ungeți o jumătate de chiflă cu maioneză vegetală și așezați chifteaua de burger
• tăiați atât ceapa roșie, cât și roșiile rondele și așezați câteva deasupra
• rupeți frunze de salată și așezați deasupra
• presărați sare și piper și puneți și cealaltă jumătate de chiflă peste.
Poftă bună!
• tocați ingredientele puțin și puneți-le într-un bol încăpător
• tăiați ceapă cubulețe mici și puneți-o peste restul ingredientelor
• tocați pătrunjelul, varză kale și adăugați-le și pe acestea, împreună cu chimion, chimen măcinat, usturoi granulat, boia dulce, cimbru, sare și piper, ulei de măsline, pastă de susan, zeamă de lămâie și pesmet
• amestecați totul foarte bine
• umeziți-va mâinile și formați chiftele din această compoziție
• încingeți Breville Ultimate Grill Duraceramic și pune chiftelele pe acesta;
• verificați-le și în momentul când au făcut crustă, întoarceți-le cu grijă și lăsăți-le încă 3 minute
• lăsăți-le sa se răcească puțin
• ungeți o jumătate de chiflă cu maioneză vegetală și așezați chifteaua de burger
• tăiați atât ceapa roșie, cât și roșiile rondele și așezați câteva deasupra
• rupeți frunze de salată și așezați deasupra
• presărați sare și piper și puneți și cealaltă jumătate de chiflă peste.
Poftă bună!