Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă burger vegan cu sfeclă

Rețetă burger vegan cu sfeclă
Rețetă burger vegan cu sfeclă

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

25m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Chifle integrale – 4 buc
• Maioneză vegetală – 4 linguri
• Sfeclă roșie fiartă – 300 gr
• Orez fiert – 200 gr
• Fasole kidney la conservă (scursă bine) – 200 gr
• Ceapă albă – 2 buc
• Ceapă roșie – 1 buc
• Pătrunjel – 1 legătură
• Varză kale – 4 5 frunze
• Salată – 4 frunze
• Roșii – câteva bucăți
• Chimion – 1 vârf de cuțit
• Usturoi granulat – 1 linguriță
• Chimen măcinat – 1/2 linguriță
• Pesmet – 100 gr
• Boia dulce – 1/2 linguriță
• Cimbru – 1 linguriță
• Ulei de măsline – 1 2 linguri
• Pastă de susan (Tahini) – 1 lingură
• Fresh de lămâie – 1 lingură
• Sare și piper – după gust

Mod de preparare

• tăiați sfeclă cuburi și puneți-o în dispozitivul de tocat al blenderului Breville Hand Blender, împreună cu orezul și fasolea kidney
• tocați ingredientele puțin și puneți-le într-un bol încăpător
• tăiați ceapă cubulețe mici și puneți-o peste restul ingredientelor
• tocați pătrunjelul, varză kale și adăugați-le și pe acestea, împreună cu chimion, chimen măcinat, usturoi granulat, boia dulce, cimbru, sare și piper, ulei de măsline, pastă de susan, zeamă de lămâie și pesmet
• amestecați totul foarte bine
• umeziți-va mâinile și formați chiftele din această compoziție
• încingeți Breville Ultimate Grill Duraceramic și pune chiftelele pe acesta;
• verificați-le și în momentul când au făcut crustă, întoarceți-le cu grijă și lăsăți-le încă 3 minute
• lăsăți-le sa se răcească puțin
• ungeți o jumătate de chiflă cu maioneză vegetală și așezați chifteaua de burger
• tăiați atât ceapa roșie, cât și roșiile rondele și așezați câteva deasupra
• rupeți frunze de salată și așezați deasupra
• presărați sare și piper și puneți și cealaltă jumătate de chiflă peste.

Poftă bună!