Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă shaorma de casă, by Adi Hadean

Rețetă shaorma de casă, by Adi Hadean
Rețetă shaorma de casă, by Adi Hadean

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

30m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru pastă de ardei copți:
• Ardei capia 4 buc
• Ardei iute – 1 buc
• Ulei – 50 ml
• Usturoi – 1 cățel
• Chimen – 1 linguriță
• Coriandru – 1 linguriță

Pentru lipie:
• Lapte – 180 ml
• Unt – 50 gr
• Făină – 300 gr
• Sare – 1/2 linguriță

Pentru humus:
• Lămâie – 1 buc
• Usturoi – 4 căței
• Pastă de susan – 2 linguri
• Năut fiert – 400 gr
• Ulei de măsline – 60 gr
• Chimion – 1 linguriță

Pentru carne:
• Pulpe de pui dezosate – 4 buc

Pentru marinadă:
• Kefir
• ulei
• sare
• piper
• boia

Mod de preparare

• Se pun pe grill-ul încins 4 ardei capia și ardeiul iute, tăiați în jumătate; după 5 minute se scade temperatura la 75%, se presează cu partea superioară a grill-ului și se lasă cam 25 minute până ce ardeiul se coace
• Se mută ardeii în blenderul Oster Reversible, se adaugă 50 ml ulei, un cățel de usturoi, o linguriță de chimen și una de coriandru, se pulsează de 2 - 3 ori, apoi se lasă 30 de secunde la viteză mică
• Pentru lipie 180 ml lapte și 50 gr. de unt se încălzesc până se topește untul; se adaugă peste acestea 300 gr. făină și ½ linguriță de sare și se frământă până se obține un aluat moale, aprox. 2 minute; se pune aluatul la odihnit 30 minute, se porționează în 8, se rulează în discuri și se coace în tigaie antiaderenta la foc mare
• Separat humusul se pregătește prin pulsarea la viteză mare a sucului unei lămâi cu 4 căței de usturoi; se transferă lichidul într-o cană, se adaugă 2 linguri de pastă de susan în blenderul Oster Reversible, iar pe viteză 1 se încorporează treptat sucul de lămâie; se adaugă 400 gr. năut fiert, 60 gr. ulei de măsline și 1 linguriță de chimion și se folosește funcția de procesare alimente. Dacă se dorește o consistentă mai fină, se mai pasează crema pe viteză 2 încă 4 minute
• Se pun cele 4 pulpe de pui dezosate într-o marinadă din kefir, ulei, sare, piper și boia, se pune la frigider și se lasă peste noapte
• Se scoate carnea de la marinat și se frige pe grill-ul Duraceramic Breville timp de 15 minute până se pătrunde, se lasă să se odihnească și se taie bucățele; se curată apoi marinadă de pe carne cu o lavetă moale
• La final, pentru asamblare se încălzește grill-ul la 50%, se adaugă pe una din părți o lipie, iar pe cealaltă carnea mărunțită; se unge lipia cu o lingură de humus, o linguriță de pastă de ardei, se adaugă salată verde proaspăt tăiată și se transferă carnea peste acestea, se asezonează și se rulează lipia pe un blat.

Poftă bună!