Rețetă somon glazurat cu miere și usturoi la AirFryer by Daniel Breda
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru somon: |
• 1 file de somon |
• 25g unt topit |
• 0.5 linguriță fulgi de chili |
• 1 linguriță pătrunjel tocat |
• 2 lingurițe miere |
• 0.5 linguriță sare |
• 0.5 linguriță piper |
• 1 cățel de usturoi |
• 1 jumătate de lămâie |
Pentru piure de mazăre: |
• 250g mazăre congelată |
• 25g unt |
• 1 ceapă mică |
• 2 căței usturoi |
• 0.5 linguriță sare |
• 0.5 linguriță piper |
Descriere
Mierea și usturoiul se combină perfect cu fileul de somon, într-o rețetă preparată rapid la cuptorul AirFryer.
Mod de preparare
1. Pentru piureul de mazăre, punem la călit ceapa cu usturoiul în puțin ulei de măsline și călim pentru 5 minute. La final adăugăm mazărea și supa de legume, până ce aceasta acoperă mazărea și se fierbe pentru 10 minute.
2. După ce mazărea a fiert, punem totul într-un blender, adăugăm și untul și mixăm până când avem o consistență de pastă - se mai adaugă sare dacă este nevoie.
3. Fileul de somon se unge cu amestecul de unt topit, miere și condimente, iar la final se pun feliuțe de lămâie peste el și se va coace la 190°C pentru 12 minute.
4. Pentru montare se pune piureul de mazăre pe o farfurie, iar deasupra punem somonul copt.
2. După ce mazărea a fiert, punem totul într-un blender, adăugăm și untul și mixăm până când avem o consistență de pastă - se mai adaugă sare dacă este nevoie.
3. Fileul de somon se unge cu amestecul de unt topit, miere și condimente, iar la final se pun feliuțe de lămâie peste el și se va coace la 190°C pentru 12 minute.
4. Pentru montare se pune piureul de mazăre pe o farfurie, iar deasupra punem somonul copt.
Preparat cu
-600lei
Breville
Airfryer, friteuză cu aer cald, fără ulei, Breville, 10L
4 funcții presetate
3 moduri gătire
Rotisor
Accesorii lavabile în mașina de spălat
• in stoc
PRP: 1.299,99lei
699,99lei