Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă Scones cu cheddar, chives și roșii uscate, coapte la airfryer Breville by Daniel Breda

Rețetă Scones cu cheddar, chives și roșii uscate, coapte la airfryer Breville by Daniel Breda
Rețetă Scones cu cheddar, chives și roșii uscate, coapte la airfryer Breville by Daniel Breda Rețetă Scones cu cheddar, chives și roșii uscate, coapte la airfryer Breville by Daniel Breda

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 150g faină
• 100g cheddar (60g pentru compoziție, 40g pentru presărat deasupra)
• 30g unt 82% grăsime (rece)
• 1,5 linguriță praf de copt
• 1/2 linguriță sare
• 1/4 linguriță piper
• 25g unt 82% grăsime (rece)
• 80ml lapte
• 3 lingurițe chives tocat
• 3-4 roșii uscate în ulei

Descriere

Scones cu cheddar, chives și roșii uscate sunt biscuiți aperitiv englezești, ideali de servit ca și gustare sau la micul dejun. Delicioși și la prânz sau cină alături de o supă cremă de legume. 

Mod de preparare

Pasul 1: Amestecați făina cu sarea și praful de copt, după care se incorporează untul rece cu ajutorul degetelor până se obține un aluat sfărmicios.


Pasul 2: Adăugați chives tocat, roșiile uscate tocate, cheddar și amestecați bine.


Pasul 3: Adaugați laptele și amestecați puțin până se formează o bila de aluat (atenție nu se frământă!). 


Pasul 4: Aluatul se pune pe blatul de lucru și se formează un pătrat, după care se împarte în 4 părți egale, se suprapun una peste cealaltă și apăsați cu mâna (acest procest se numește laminarea aluatului), se fac 2 repetări în total.


Pasul 5: La final întindeți aluatul 5 mm grosime și se decupați în 6 forme dreptunghiulare sau ce forma doriți, după care se ung cu puțin lapte și se pune cheddar deasupra.


Pasul 6: Se dau la airfyer, 180 C pentru 12-15 minute sau până devin aurii.