Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă cozonac cu fistic la airfryer Breville de 10L by DeMâncare

Rețetă cozonac cu fistic la airfryer Breville de 10L by DeMâncare
Rețetă cozonac cu fistic la airfryer Breville de 10L by DeMâncare Rețetă cozonac cu fistic la airfryer Breville de 10L by DeMâncare Rețetă cozonac cu fistic la airfryer Breville de 10L by DeMâncare Rețetă cozonac cu fistic la airfryer Breville de 10L by DeMâncare Rețetă cozonac cu fistic la airfryer Breville de 10L by DeMâncare

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru aluat (2 cozonaci):
• 400g făină
• 180g zahăr
• coajă rasă de la o lămâie și o portocală (bio)
• 10g zahăr vanilat
• 1 linguriță esență de rom
• 200ml lapte
• 100g unt
• 2 gălbenușuri

Pentru umplutură:
• 300g cremă îndulcită de fistic
• 150g fistic copt

Pentru topping:
• 200g ciocolată cu lapte
• 50g fistic copt

Extra:
• fâșii de ciocolată cu fistic
• 1 gălbenuș pentru uns aluatul
• 2-3 linguri de ulei pentru suprafața de lucru

Descriere

Am copt cei mai rotunjori și plini de fistic și ciocolată cozonăcei. Am folosit airfryer-ul Breville atât pentru a dospi la 50 de grade aluatul, cât și pentru a coace perfect cozonăceii.Coacerea a fost uniformă și așa am obținut cozonăcei înalți, deși am pus multă cremă de fistic și mult fistic copt.

Mod de preparare

Pasul 1. Într-un bol larg, amestecă și frământă aluatul pentru cozonac. După omogenizare și 5-17 minute de frământare, acoperă și lasă la dospit în interiorul airfryer-ului la maxim 50 de grade.

Pasul 2. După o oră, scoate aluatul și poți modela astfel: împarte în 4 bucăți egale și întinde fiecare bucată de aluat în foi egale de 2 cm grosime.

Pasul 3. Unge cu câte 2 linguri de cremă de fistic și presară fisticul copt.

Paul 4. Rulează de la exterior spre interior și repetă cu restul bucăților de aluat.

Pasul 5. Împletește în două și unge bine cu gălbenușul bătut.

Pasul 6. Mută în airfryer și coace pe rând timp de 60 de minute la 175 de grade sau până când cozonacii sunt bine rumeniți și trec testul scobitorii. Așteaptă ca totul să se răcească complet înainte să feliezi.