Rețetă conopidă în sos barbeque la Air Fryerul Breville
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 500g florete conopidă |
• 100g făină |
• 25 grame amidon de porumb |
• 200ml lapte |
• 1 linguriță usturoi granulat |
• 1 linguriță boia dulce |
• 0.5 linguriță piper |
• 0.5 linguriță sare |
• 75-100g pesmet |
• 250g barbeque sos |
• 2 linguri miere |
• 0.5 linguriță fulgi de chili |
Mod de preparare
- Cu ajutorul unui cuțit tăiem o conopidă proaspătă în florete mici.
- Într-un bol amestecăm făina cu amidon, lapte, sare, piper, boia, usturoi granulat până avem o compoziție ca de clatie (nici prea groasă,nici prea subțire)
- Trecem fiecare floretă de conopidă prin aluatul obținut după care o trecem prin pesmet
- Așezăm conopida pe cele două tăvi ale Air Fryerului Breville cu hârtie de copt, și le dăm la cuptor pentru 20 minute. După primele 10 minute schimbăm tăvile între ele
- După ce a trecut timpul de coacere, le scoatem și le ungem cu amestecul de barbeque, chili și miere (dacă amestecul este prea gros se adaugă 1-2 linguri de apă) și le mai dăm la cuptor pentru în 6 minute, la fel schimbăm tăvile între ele după 3 minute.
- Se servesc cu un sos de iaurt sau ce sos preferați
Preparat cu
-600lei
Breville
Airfryer, friteuză cu aer cald, fără ulei, Breville, 10L
4 funcții presetate
3 moduri gătire
Rotisor
Accesorii lavabile în mașina de spălat
• in stoc
PRP: 1.299,99lei
699,99lei