Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă aripioare de pui lipicioase cu cartofi la airfryer Breville by Diva în Bucătărie

Rețetă aripioare de pui lipicioase cu cartofi la airfryer Breville by Diva în Bucătărie
Rețetă aripioare de pui lipicioase cu cartofi la airfryer Breville by Diva în Bucătărie

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 500 g aripioare de pui
• 20 ml ulei
• 1 linguriță piper proaspăt măcinat
• 25 ml ulei

Pentru marinadă:
• 3 linguriță sos de soia
• 2 linguriță miere de albine
• 1 linguriță oțet
• 1 linguriță rasa pudra de usturoi
• 1/2 linguriță sare
• 1 linguriță rasa pudra de ghimbir
• 2 lingurițe sos chili dulce-acrisor
• 1 linguriță oțet chinezesc
• 1 linguriță amidon

Garnitura cartofi copți:
• 220-250 g cartofi
• 15 ml ulei
• 1/2 linguriță sare
• 1/4 linguriță piper
• 1 linguriță oregano uscat

Decor:
• seminețe de susan
• chives sau ceapă verde
• 1 lingură parmezan ras

Descriere

Iată cum poți face o rețetă rapidă și deliciosă, aripioare glazurate și lipicioase la airfryerul Breville. Aripiorele se gătesc rapid, carnea rămăne fragedă și moale. 

Mod de preparare

1. Curățați și taieți cartofii în felii groase de 3-4 mm.

2. Într-un castron mare amestecați uleiul cu sare, piper și oregano, apoi puneți cartofii si amestecați până s-au acoperit toți.

3. Arănjați feliile de cartofi într-una din tavițele airfryerului Breville.

4. Tamponați cu un prosop de hârtie aripioarele, puneți-le într-un castron, presărați sare, piper și turnați puțin ulei.

5. Amestecați până s-au acoperit toate cu acestea, apoi arănjați-le pe taviță astfel încât să rămână puțin spațiu între ele.

6. Puneți în airfryer ambele tăvițe, la copt pe funcția de prăjire cu aer cald la 200°C timp de 15 minute.

7. Când preîncălzirea este completă se aude un semnal sonor, apoi începe ciclul de gătire.

8. Pentru marinadă amestecați într-un bol toate ingredientele enumerate mai sus, cu excepția amidonului.

9. Scoateți aripioarele și cartofii.

10. Cartofii sunt gătiți uniform, dar aripioarele mai au nevoie de coacere.

11. Ungeți aripiarele cu marinadă apoi setați airfryerul pe funcția de coacere pui pentru alte 15 minute. (jumătate din marinadă)

12. Transformați marinada într-o glazură lipicioasă.

13. Dizolvați amidonul în marinadă si dați-o în câteva clocote. Când s-a îngroșat puțin luați-o de pe foc.

14. Presărați parmezan ras peste cartofi.

15. Turnați glazura lipicioasă peste aripioare, presărați semințe de susan și câteva fire de chives tocate.