Rețetă Mini Choux cu cafea preparată la espressorul Breville Prima Latte III by Rețete Papa Bun
Porții
1
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Ingrediente choux: |
• 100 ml lapte |
• 100 ml apă |
• 100 g unt |
• 133-135 făină albă |
• 10 g zahăr |
• puțină sare |
• 210 g ou |
Ingrediente cremă: |
• 150 ml espresso preparat la espressorul Breville Prima Latte III |
• 300 ml lapte |
• 50 g amidon alimentar |
• 180 g zahăr |
• 250 g mascarpone |
• 2 linguri zeamă de lămâie |
• un plic zahăr vanilinat |
• 50 g unt |
• un vârf cuțit sare |
Descriere
Rețete Papa Bun îți arată cum să prepari mini-choux cu cafea proaspăt preparată la espressorul Breville Prima Latte III, o adevărată deliatesă!
Mod de preparare
- Se preîncălzește cuptorul la 180 grade, program normal, sus/jos.
- Pune într-un vas apă, laptele, untul, zahărul și sarea. Pune la foc mic vasul.
- În momentul în care a dat în clocot amestecul, ia vasul de pe foc, pune făins, toată o dată, și amestecă energic.
- Pune vasul înapoi pe foc și mai amestecă timp de un minut- două.
- Se lasă la răcorit 2 – 3 minute, amestecând ușor să scoți aburul, apoi începe să pui ouăle, unul câte unul, amestecând cu țelul după fiecare până-l incorporezi, apoi treci la următorul.
- Eu cântăresc ouăle (fără coajă, bineînțeles:))) și dacă depășesc cantitatea din rețeta, scot cu lingură surplusul, să las exact cât e necesar. Încorporez în aluat puțîn câte puțin.
- Pui aluatul într-un posh, montezi un dui steluțaă mai mărișor și sprițezi în tava tapetată cu hârtie de copt mini choux-uri.
- Este tare util un covoraș de silicon de pus în tavă. De când le prepar pe acel covoraș chiar se vede diferența.
- Introduci tavă în cuptorul preîncălzit, pe treapta din mijloc și coci cojile până când sunt crescute, maronii – undeva la 35-40 minute. Cobori apoi temperatura la 140 grade și mai lași pentru 15 minute. Cojile vor ieși PERFECT!
- Preparați 150 ml espresso cu ajutorul espressorului Breville Prima Latte III Red. Amestecați espresso rece cu laptele.
- Puneți într-o cratiță termorezistentă zahărul, sarea și amidonul. Începeți să adăugați, puțin câte puțin, laptele amestecat cu cafeaua espresso, amestecând cu un tel.
- Puneți cratița pe foc amestecând ușor, continuu și lăsăți până când amestecul se îngroașă bine.
- Opriți focul, adăugați untul și omogenizați. Acoperiți cu folie alimentară și lăsăți să se răcească.
- Pentru a grăbi prepararea cremei, eu mut vasul în chiuvetă în care am pus apă foarte rece și amestec ușor, când și când, până la răcire.
- Toarnă crema într-un bol înalt, pune și zeamă de lămâie și cele 250 g mascarpone.
- Mixează întâi la viteză mică, să „desfacI” crema și brânză apoi mărește viteză și mixează până când crema e pufoasă, fermă, foarte bine legată.
- Dă crema la rece pentru 30 de minute.
- Taie capacele chouxurilor, pune crema într-un posh și sprițează din abundență pe baza prăjiturilor, apoi acoperă cu capacelul tăiat.
- Așează-le frumos pe un platou și păstrează-le la rece până-n momentul servirii