Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă Mini Choux cu cafea preparată la espressorul Breville Prima Latte III by Rețete Papa Bun

Rețetă Mini Choux cu cafea preparată la espressorul Breville Prima Latte III by Rețete Papa Bun
Rețetă Mini Choux cu cafea preparată la espressorul Breville Prima Latte III by Rețete Papa Bun Rețetă Mini Choux cu cafea preparată la espressorul Breville Prima Latte III by Rețete Papa Bun Rețetă Mini Choux cu cafea preparată la espressorul Breville Prima Latte III by Rețete Papa Bun Rețetă Mini Choux cu cafea preparată la espressorul Breville Prima Latte III by Rețete Papa Bun Rețetă Mini Choux cu cafea preparată la espressorul Breville Prima Latte III by Rețete Papa Bun Rețetă Mini Choux cu cafea preparată la espressorul Breville Prima Latte III by Rețete Papa Bun

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Ingrediente choux:
• 100 ml lapte
• 100 ml apă
• 100 g unt
• 133-135 făină albă
• 10 g zahăr
• puțină sare
• 210 g ou

Ingrediente cremă:
• 150 ml espresso preparat la espressorul Breville Prima Latte III
• 300 ml lapte
• 50 g amidon alimentar
• 180 g zahăr
• 250 g mascarpone
• 2 linguri zeamă de lămâie
• un plic zahăr vanilinat
• 50 g unt
• un vârf cuțit sare

Descriere

Rețete Papa Bun  îți arată cum să prepari mini-choux cu cafea proaspăt preparată la espressorul Breville Prima Latte III, o adevărată deliatesă!

Mod de preparare

  • Se preîncălzește cuptorul la 180 grade, program normal, sus/jos.
  • Pune într-un vas apă, laptele, untul, zahărul și sarea. Pune la foc mic vasul.
  • În momentul în care a dat în clocot amestecul, ia vasul de pe foc, pune făins, toată o dată, și amestecă energic.
  • Pune vasul înapoi pe foc și mai amestecă timp de un minut- două.
  • Se lasă la răcorit 2 – 3 minute, amestecând ușor să scoți aburul, apoi începe să pui ouăle, unul câte unul, amestecând cu țelul după fiecare până-l incorporezi, apoi treci la următorul.
  • Eu cântăresc ouăle (fără coajă, bineînțeles:))) și dacă depășesc cantitatea din rețeta, scot cu lingură surplusul, să las exact cât e necesar. Încorporez în aluat puțîn câte puțin.
  • Pui aluatul într-un posh, montezi un dui steluțaă mai mărișor și sprițezi în tava tapetată cu hârtie de copt mini choux-uri.
  • Este tare util un covoraș de silicon de pus în tavă. De când le prepar pe acel covoraș chiar se vede diferența.
  • Introduci tavă în cuptorul preîncălzit, pe treapta din mijloc și coci cojile până când sunt crescute, maronii – undeva la 35-40 minute. Cobori apoi temperatura la 140 grade și mai lași pentru 15 minute. Cojile vor ieși PERFECT! 
Crema de cafea
  • Preparați 150 ml espresso cu ajutorul espressorului Breville Prima Latte III Red. Amestecați espresso rece cu laptele.
  • Puneți într-o cratiță termorezistentă zahărul, sarea și amidonul. Începeți să adăugați, puțin câte puțin, laptele amestecat cu cafeaua espresso, amestecând cu un tel.
  • Puneți cratița pe foc amestecând ușor, continuu și lăsăți până când amestecul se îngroașă bine.
  • Opriți focul, adăugați untul și omogenizați. Acoperiți cu folie alimentară și lăsăți să se răcească.
  • Pentru a grăbi prepararea cremei, eu mut vasul în chiuvetă în care am pus apă foarte rece și amestec ușor, când și când, până la răcire.
  • Toarnă crema într-un bol înalt, pune și zeamă de lămâie și cele 250 g mascarpone.
  • Mixează întâi la viteză mică, să „desfacI” crema și brânză apoi mărește viteză și mixează până când crema e pufoasă, fermă, foarte bine legată.
  • Dă crema la rece pentru 30 de minute.
  • Taie capacele chouxurilor, pune crema într-un posh și sprițează din abundență pe baza prăjiturilor, apoi acoperă cu capacelul tăiat.
  • Așează-le frumos pe un platou și păstrează-le la rece până-n momentul servirii