Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă amandine cu cafea preparată la espressorul Breville Prima Latte III by Laura's Sweets

Rețetă amandine cu cafea preparată la espressorul Breville Prima Latte III by Lauras Sweets
Rețetă amandine cu cafea preparată la espressorul Breville Prima Latte III by Lauras Sweets Rețetă amandine cu cafea preparată la espressorul Breville Prima Latte III by Lauras Sweets Rețetă amandine cu cafea preparată la espressorul Breville Prima Latte III by Lauras Sweets

Porții

12

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• 6 ouă de găină
• 1 praf sare
• 6 lg zahăr brut
• 6 lg făină de grâu
• 2 lg cacao neagră

Fondant ciocolată:
• 300 gr.ciocolată neagră
• 50 ml espresso
• 250 gr.zahăr brut

Cremă:
• 200 gr.unt
• 100 gr.fondant ciocolată

Sirop:
• 300 ml espresso
• 150 gr.zăhar
• 20 ml rom

Descriere

Adori amandinele însiropate? Ce-ai zice dacă le-ai însiropa în cafeaua aromată preparată la Breville Prima Latte III?

Mod de preparare

  • Se pregătește blatul.
  • Albușurile și un praf de sare se spumează cu ajutorul unui mixer.
  • Când devin albe și dense, se adaugă zaharul.
  • Odată obținută o bezea albă și lucioasă, se încorporează gălbenușurile și la final, făina cernută cu cacaua.
  • Compoziția obținută se toarnă într-o tavă prevăzută cu hârtie de copt. 
  • Se coace la 170 grade C, timp de 35-40 minute.
  • După coacere, se scoate și se lasă la temperat. 
  • Blatul răcit se taie în două straturi egale.
  • Siropul se pregătește din 300 ml espresso și 150 gr zahăr. 
  • Se pune pe foc și se lasă să fiarbă 5 minute, apoi se lasă la răcit.
  • După răcire, se adaugă romul.
  • Se pregătește fondantul.
  • Într-un vas, se pune cafeaua, se adaugă zaharul. 
  • Se transferă pe foc și se lasă să fiarbă, apoi se adaugă ciocolata tăiată în bucăți. 
  • Se amestecă până la omogenizare, apoi se ia de pe foc și se lasă la temperat.
  • Untul moale se spumează, apoi se adaugă 100 gr din fondantul temperat.
  • Crema se aromatizează cu rom. Se pune deoparte într-un poche pentru decorare.
  • Blaturile se insiropează cu cafea îndulcită, între care se întinde în strat egal crema de unt.
  • Prăjitura se acoperă cu folie alimentară și se pune la rece până a doua zi.
  • Se taie marginile prăjiturii cu atenție, apoi se porționează în cuburi de aproximativ 5 x 5 cm. 
  • Fondantul se încălzește până devine suficient de fluid și se glazurează fiecare prăjitură.
  • Se ornează cu restul de crema de unt și o boaba de cafea.