Rețetă amandine cu cafea preparată la espressorul Breville Prima Latte III by Laura's Sweets
Porții
12
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• 6 ouă de găină |
• 1 praf sare |
• 6 lg zahăr brut |
• 6 lg făină de grâu |
• 2 lg cacao neagră |
Fondant ciocolată: |
• 300 gr.ciocolată neagră |
• 50 ml espresso |
• 250 gr.zahăr brut |
Cremă: |
• 200 gr.unt |
• 100 gr.fondant ciocolată |
Sirop: |
• 300 ml espresso |
• 150 gr.zăhar |
• 20 ml rom |
Descriere
Adori amandinele însiropate? Ce-ai zice dacă le-ai însiropa în cafeaua aromată preparată la Breville Prima Latte III?
Mod de preparare
- Se pregătește blatul.
- Albușurile și un praf de sare se spumează cu ajutorul unui mixer.
- Când devin albe și dense, se adaugă zaharul.
- Odată obținută o bezea albă și lucioasă, se încorporează gălbenușurile și la final, făina cernută cu cacaua.
- Compoziția obținută se toarnă într-o tavă prevăzută cu hârtie de copt.
- Se coace la 170 grade C, timp de 35-40 minute.
- După coacere, se scoate și se lasă la temperat.
- Blatul răcit se taie în două straturi egale.
- Siropul se pregătește din 300 ml espresso și 150 gr zahăr.
- Se pune pe foc și se lasă să fiarbă 5 minute, apoi se lasă la răcit.
- După răcire, se adaugă romul.
- Se pregătește fondantul.
- Într-un vas, se pune cafeaua, se adaugă zaharul.
- Se transferă pe foc și se lasă să fiarbă, apoi se adaugă ciocolata tăiată în bucăți.
- Se amestecă până la omogenizare, apoi se ia de pe foc și se lasă la temperat.
- Untul moale se spumează, apoi se adaugă 100 gr din fondantul temperat.
- Crema se aromatizează cu rom. Se pune deoparte într-un poche pentru decorare.
- Blaturile se insiropează cu cafea îndulcită, între care se întinde în strat egal crema de unt.
- Prăjitura se acoperă cu folie alimentară și se pune la rece până a doua zi.
- Se taie marginile prăjiturii cu atenție, apoi se porționează în cuburi de aproximativ 5 x 5 cm.
- Fondantul se încălzește până devine suficient de fluid și se glazurează fiecare prăjitură.
- Se ornează cu restul de crema de unt și o boaba de cafea.