Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă brioșe însiropate cu cafea preparată la espressorul Breville Prima Latte III și cremă de ciocolată by Carte de rețete

Rețetă brioșe însiropate cu cafea preparată la espressorul Breville Prima Latte III și cremă de ciocolată by Carte de rețete
Rețetă brioșe însiropate cu cafea preparată la espressorul Breville Prima Latte III și cremă de ciocolată by Carte de rețete

Porții

12

Complexitate

3

Pregătire

Gătire

30m

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• 200 gr.zahăr
• 200 ml lapte
• 1 lingură de ulei
• 2 ouă
• 300 gr.făină
• 3 linguri cacao
• 1 linguriță praf de copt

Pentru însiropat:
• 200 ml cafea
• 100 gr.zahăr

Pentru glazură:
• 150 gr.ciocolată
• 1 lingură ulei

Pentru crema:
• 400 gr.frișcă naturală
• 4 linguri de crema de ciocolată

Descriere

Ce poate fi mai delicios decât muffins însiropate cu espresso și glazurate cu cremă de ciocolată? Încearcă și tu rețeta by Carte de rețete!

Mod de preparare

Se preîncalzeste cuptorul și se pregătesc ingredientele.

Blatul
  • Se mixează ouăle cu zahărul, până când iese o compoziție cremoasă.
  • Se adaugă uleiul și laptele și se amestecă.
  • Se încorporează făina, cacaua și praful de copt.
  • În tava de muffins se pui foi de hartie și se adaugă în fiecare compoziție.
  • Se dă tava la cuptor la 180 grade pentru 30 de minute.
  • Se lasă să se răcească după ce se scot.

Siropul
  • Cafeaua preparată la Espressor Manual cu Lapte Prima Latte III Red Breville se amestecă cu zahărul, până când acesta se topește.
  • Fiecare muffin se însiropează.

Glazura
  • Ciocolată se topește pe baie de aburi și se amestecă cu o lingură de ulei.
  • Se aplică peste fiecare muffins și se lasă să se întărească.

Crema
  • Se bate frișcă naturală la robot, când începe să se întărească se adaugă crema de ciocolată.
  • Se mixează în continuare, având grijă să nu se taie.
  • Crema se pune într-un posh și se ornează cu ajutorul unui dui.
  • Se dau la rece până când se întărește crema.
Poftă bună!