Rețetă file de somon cu varză de Bruxelles
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
5m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Somon file – 200 gr |
• Varză de Bruxelles congelată – 150 gr |
• Gelatină – 1 pliculeț |
• Suc de portocale – 100 ml |
• Ulei de turte de măsline – 1 lingură |
• Morcov – 1 buc |
• Usturoi – 1 cățel |
• Ardei roșu – 1 buc |
• Ardei galben – 1 buc |
• Ardei portocaliu – 1 buc |
• Castravete – 2 buc |
• Zeamă de lămâie – 2 linguri |
• Ulei de măsline extravirgin – 100 ml |
• Sare și piper după gust |
Mod de preparare
• curățați peștele de solzi și scoateți-i oasele
• încingeți presă Breville Panini Maker și adăugați uleiul de turte de măsline
• asezonați peștele cu sare și piper și puneți-l cu pielea în jos și apăsați pe el cu o spatulă
• închideți presa Breville Panini Maker
• tăiați și tocați brunoise (cubulețe mici) toate legumele (inclusiv usturoiul); în cazul castravetelui va trebui să-i scoateți și miezul (locul care conține cea mai mare cantitate de apă)
• amestecați legumele cu uleiul de măsline extravirgin
• gelatina lăsați-o la hidratat în sucul de portocale
• pregătiți-o apoi la bain-marie conform instrucțiunilor de pe pachet și puneți-o la frigider până se încheagă
• după ce peștele s-a rumenit pe ambele părți, adăugați cele 2 linguri de zeamă de lămâie și mai lăsați-l cu presa deschisă cca. 2 minute
• somonul se servește mediu
• puneți apă la încălzit cu sare și adăugați varza de Bruxelles în apă clocotită
• fierbeți pentru 7 - 8 minute până se înmoaie, iar dacă doriți să-i mențineți culoarea, atunci scoateți-o într-o farfurie cu gheață
• opțional, puteți să sotați varza de Bruxelles într-o tigaie cu puțin unt, un cățel de usturoi și o crenguță de cimbru uscat.
Poftă bună!
• încingeți presă Breville Panini Maker și adăugați uleiul de turte de măsline
• asezonați peștele cu sare și piper și puneți-l cu pielea în jos și apăsați pe el cu o spatulă
• închideți presa Breville Panini Maker
• tăiați și tocați brunoise (cubulețe mici) toate legumele (inclusiv usturoiul); în cazul castravetelui va trebui să-i scoateți și miezul (locul care conține cea mai mare cantitate de apă)
• amestecați legumele cu uleiul de măsline extravirgin
• gelatina lăsați-o la hidratat în sucul de portocale
• pregătiți-o apoi la bain-marie conform instrucțiunilor de pe pachet și puneți-o la frigider până se încheagă
• după ce peștele s-a rumenit pe ambele părți, adăugați cele 2 linguri de zeamă de lămâie și mai lăsați-l cu presa deschisă cca. 2 minute
• somonul se servește mediu
• puneți apă la încălzit cu sare și adăugați varza de Bruxelles în apă clocotită
• fierbeți pentru 7 - 8 minute până se înmoaie, iar dacă doriți să-i mențineți culoarea, atunci scoateți-o într-o farfurie cu gheață
• opțional, puteți să sotați varza de Bruxelles într-o tigaie cu puțin unt, un cățel de usturoi și o crenguță de cimbru uscat.
Poftă bună!
Preparat cu
-110lei