Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă trifle cu dovleac și cafea la espressorul Breville Bijou Barista by Laura's Sweets

Rețetă trifle cu dovleac și cafea la espressorul Breville Bijou Barista by Lauras Sweets
Rețetă trifle cu dovleac și cafea la espressorul Breville Bijou Barista by Lauras Sweets Rețetă trifle cu dovleac și cafea la espressorul Breville Bijou Barista by Lauras Sweets

Porții

4

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

40m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Blat:
• 3 ouă de găină
• un praf sare
• 3 lg făină de grâu
• 3 lg zahăr brut
• 1 lg cacao

Pentru însiropat:
• 50 ml espresso

Cremă dovleac:
• 250 gr.dovleac plăcintar, curățat
• 2 lg zahăr brut
• 50 ml apă
• scorțișoară măcinată (după gust)

Sos ciocolată:
• 80 gr.ciocolată neagră
• 20 ml espresso

Frișcă:
• 250 gr.smântână 32%
• 30 gr.zahăr pudră (după gust)

Decor:
• Ornamente ciocolată

Descriere

Trifle este un desert delicat englezesc, perfect pentru săbători sau evenimente speciale.  Încearcă rețeta de toamnă-iarnă cu dovleac și cafea!

Mod de preparare

  • Se prepară blatul. 
  • Albușurile cu un praf de sare se mixează spuma.
  • Când devin albe și dense, se adaugă zaharul și se continua mixarea până se obține o bezea ferma și lucioasa.
  • Faina se cerne cu cacaua și se încorporează în compoziția de oua. Se toarnă într-o forma de copt (18 cm) și se coace la 170 grade C, timp de 25 – 30 minute. Se scoate și se lasă la temperat.
  • Separat, dovleacul se taie cubulete și se pune într-o cratiță. 
  • Se transferă pe foc și se adaugă puțină apă și zahăr după gust. 
  • Se lasă la foc mic, până se înmoaie dovleacul. 
  • Se pasează cu blenderul, iar compoziția se lasă la răcit, apoi se transferă într-un poche.
  • Ciocolata se topește pe baie de aburi, apoi se adaugă cafeaua și se omogenizează și se lasă la răcit.
  • Smântâna se mixează până devine pufoasă, apoi se adaugă zahăr după gust. 
  • Frișca obținută se transferă într-un poche.
  • Se pregătesc formele de trifle (se poate folosi una mare sau mono porții).
  • Blatul se taie în două straturi egale, apoi se decupează discuri cu același diametru ca al formelor.
  • Se așază un strat de blat, se insiropeaza cu cafea. 
  • Se spriteaza puțin sos de ciocolată, apoi un strat din pureul de dovleac. 
  • Se pudrează cu scorțișoară. Urmează un strat de frișcă.
  • Se alternează astfel straturile până se umple fiecare formă. 
  • Se încheie cu un strat de frișcă. 
  • Se ornează după gust, apoi se dau la rece până în momentul servirii.
  • Este un desert excelent, combinația de cafea cu dovleac și scorțișoară fiind una extraordinar de gustoasă.
  • Pentru un gust intens de cafea, vă recomand să folosiți cafea neindulcita, restul ingredientelor fiind destul de dulci.
  • Să vă fie de folos!