Rețetă Marshmellow Delight la espressorul Breville Barista Bijou by Adrian Cărădeanu
Porții
1
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 30 ml cafea (un espresso) |
• 120 ml cremă de lapte |
• 15 ml sirop alune |
• 15 ml sirop rodii |
• 10 ml apă de flori de portocală |
Descriere
Poftă de ceva dulce? Ce-ai zice de o cafea cu cremă fină de lapte și bezele? Încearcă rețeta lui Adrian Cărădeanu, la Breville Barista Bijou.
Mod de preparare
- Toarnă în pahar siropurile și apa de portocală
- Pregătește un espresso: pune 7 - 9 grame de cafea măcinată în portafiltru apoi preseazaă cafeaua cu aproximativ 20 kg forță cât mai drept, cuplează portafiltrul și selectează butonul pentru un espresso
- Prepară un espresso, apoi toarnă-l în pahar
- Pune lapte rece de 3,5% grăsime în latieră și cu ajutorul steamer-ului prepară crema de lapte
- Poziționează steamerul cu vârful latierei îndreptat către lateral (ora 3 sau 9), introdu steamerul în lapte aproximativ 1cm și spumează până la 55-65g grade Celsius
- Toarnă crema de lapte peste celelalte ingrediente și decorează cu bezea gumată