Rețetă Chocolate Cappuccino la espressorul Breville Bijou Barista by Adrian Cărădeanu
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 30 ml cafea (un espresso) |
• 30 ml sos ciocolată |
• 120 ml crema de lapte |
Descriere
Răsfață-te cu un cappuccino cu sos de ciocolată și spumă fină de lapte! Vezi rețeta by Cărădeanu pregătită la Bijou Barista pas cu pas!
Mod de preparare
- Toarnă în pahar sosul de ciocolată
- Pregătește un espresso: pune 7 - 9 grame de cafea măcinată în portafiltru apoi presează cafeaua cu aproximativ 20 kg forță cât mai drept, cuplează portafiltrul și selectează butonul pentru un espresso
- Prepară un espresso, apoi toarnă-l în pahar
- Pune lapte rece de 3,5% grăsime în latieră și cu ajutorul steamer-ului prepară crema de lapte
- Poziționează steamerul cu vârful latierei îndreptat către lateral (ora 3 sau 9), introdu steamerul în lapte aproximativ 1cm și spumează până la 55-65g grade Celsius
- Toarnă crema de lapte peste celelalte ingrediente și decorează cu fulgi de ciocolată