Rețetă tartă cu lapte condensat și cafea preparată la espressorul Breville Bijou Barista by Laura's Sweets
Porții
8
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 180 gr.făină de grâu |
• 50 gr.făină de migdale |
• 125 gr.unt rece |
• 50 gr.zahăr de cocos |
• 20 gr.cacao |
• 30 ml cafea espresso |
• 2 banane |
Cremă: |
• 397 gr.lapte condensat gros (o conservă) |
• 300 gr.ciocolată neagră |
• 30 ml espresso intens |
• scorțișoară măcinată (după gust) |
Opțional: |
• Miez de nucă (coaptă în prealabil) |
Frișcă: |
• 400 gr.smântână 32% |
• 50 gr.zahăr pudră |
Decor: |
• Bomboane |
• Fulgi ciocolată |
Descriere
Cauți rețetă de tartă cu espresso? Prepară rețeta by Laura's Sweets, o tartă foarte cremoasă, aromată și delicioasă, perfectă pentru iubitorii deserturilor cu cafea.
Mod de preparare
Blat
- Se prepară o cafea intensă cu jutorul espressorului Bijou Barista de la Breville.
- În cuva robotului de bucătărie se amestecă făină de grâu, făină de migdale, cacaua, zahărul și untul tăiat cuburi.
- Se pulsează de câteva ori ca să se formeze un aluat fărâmicios.
- Se scoate într-un vas, se adaugă cafeaua răcită și se amestecă până se obține un aluat dens și omogen.
- Se întinde în strat subțire de 1,5 cm și se așază într-o tavă de tartă.
- Se înțeapă din loc în loc, apoi se pune la rece timp de o jumătate de oră.
- Se scoate apoi, se acoperă cu o hârtie de copt peste care se toarnă boabe de năut (sau ce aveți la dispoziție) ca să tina blatul presat
- Se coace în cuptor, la 170 grade C, timp de 20 - 25 minute.
- În ultimele 5 minute, se îndepărtează boabele și hârtia de copt și se comută pe funcția coacere sus încă 5-7 minute.
- După coacere, se scoate din cuptor și se lasă la temperat.
- Se topește ciocolata, apoi se amestecă într-un vas cu laptele condensat.
- La final se adaugă 30 ml espresso și se omogenizează.
- Se curăță și se feliază 2 banane.
- Feliile de banană se așază în strat egal peste blatul copt.
- Se toarnă jumătate din cremă peste banane, se presară nuci măcinate (opțional)
- Se pudrează puțină scorțișoară, se toarnă și restul de cremă.
- Se dă totul la rece până a doua zi.
- Se ornează cu frișcă și se decorează după gust.