Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă Mini Paris Brest cu cafea pregătită la espressrul Breville Barista Bijou by Dulciuri Fel de Fel

Rețetă Mini Paris Brest cu cafea pregătită la espressrul Breville Barista Bijou by Dulciuri Fel de Fel
Rețetă Mini Paris Brest cu cafea pregătită la espressrul Breville Barista Bijou by Dulciuri Fel de Fel Rețetă Mini Paris Brest cu cafea pregătită la espressrul Breville Barista Bijou by Dulciuri Fel de Fel Rețetă Mini Paris Brest cu cafea pregătită la espressrul Breville Barista Bijou by Dulciuri Fel de Fel Rețetă Mini Paris Brest cu cafea pregătită la espressrul Breville Barista Bijou by Dulciuri Fel de Fel Rețetă Mini Paris Brest cu cafea pregătită la espressrul Breville Barista Bijou by Dulciuri Fel de Fel Rețetă Mini Paris Brest cu cafea pregătită la espressrul Breville Barista Bijou by Dulciuri Fel de Fel Rețetă Mini Paris Brest cu cafea pregătită la espressrul Breville Barista Bijou by Dulciuri Fel de Fel

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Crema de cafea:
• 4 gălbenușuri
• 150 g zahăr
• 50 g amidon
• 250 ml lapte
• 250 ml espresso proaspăt preparat
• 250 g mascarpone
• 200 ml smântână pentru frișcă/frișcă lichidă
• esență de vanilie
• 1 lingură zahăr pudra vanilat

Aluat opărit:
• 150 ml lapte
• 150 ml apă
• 125 g unt
• 250 g făină
• un praf de sare
• 6 ouă

Mod de preparare

Aluat:
  • Se pun la fiert apă, laptele, untul și sarea.
  • Când începe să clocotească se pune făina, toată deodată și se amestecă energic cu un tel, până se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Aluatul se va strânge, iar pe fundul cratiței va rămâne o pelicula de aluat. Lăsăm să se răcească, timp în care aluatul se va mai întări. Mixăm ușor, să desfacem compoziția, apoi adăugăm ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare
  • În funcție de mărimea ouălor, începeți cu 6 ouă și dacă mai este necesar mai adăugați un ou sau două. Aluatul final trebuie să fie lucios și cremos, dar nu moale, care curge
  • Aluatul se șprițează în tava tapetată cu hârtie de copt, cercuri de cca 10 cm diametru. Unge cu gălbenuș de ou și presară fulgi de migdale
  • Se dă tava la cuptor la foc mare (230 grade) pentru 15-20 minute, timp în care cojile sunt crescute și rumenite ușor. Apoi încă 10-15 minute la foc mediu (180-190 grade la cuptor electric sau 160-170 grade cuptor electric cu ventilație). Se scot pe un grătar și se lasă la răcit.
  • În funcție de cuptorul fiecăruia, urmăriți stadiul de coacere. Este posibil ca 20 de minute să fie prea mult, caz în care reduceți timpul de coacere
Crema de cafea cu mascarpone:
  • Gălbenușurile și zahărul se pun într-o cratiță și se amestecă bine. Se adaugă și amidonul și se omogenizează, după care se toarnă cafeaua preparată la espressorul Breville Barista Bijou și laptele, puțin câte puțin, amestecând continuu, să nu se formeze cocoloașe.
  • Se pune vasul pe foc mic sau la baie de aburi. Fără să dea în clocot, se fierbe compoziția până se îngroașă, amestecând continuu. Se dă deoparte de pe foc, se lasă să se răcorească și se pune esența de vanilie după gust. Peste crema răcorită se pune o folie alimentară, direct pe suprafață cremei și se da la frigider până este bine răcită și se întărește.
  • Smântâna pentru frișcă, zahărul vanilat și mascarponele se pun într-un bol sau în vasul robotului de bucătărie. Se mixează până capătă consistentă și crema este este suficient de fermă.
  • Budinca răcită se mixează puțin, cât să se desfacă și se adaugă crema cu mascarpone. Se mixează scurt până se obține o cremă fină și omogenă. Se da la rece până în momentul folosirii.
Asamblare Mini Paris Brest:
Cojile de aluat opărit se taie în două. Se șprițează crema de cafea, se pune capacul tăiat, apoi se pudrează cu zahăr pudră vanilat. Se dau la rece până în momntul servirii.