Rețetă 11 preparate pe care le poți face la Panini Maker
Porții
2
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
3h
Temperatură
Calorii
-
Mod de preparare
1. ARDEI COPȚI
• Ardei – 3 - 4 buc.
• Oțet – 1 lingură
• Zahăr – 1/2 linguriță
• Usturoi – 1 cățel
• Ulei de măsline – 1 lingură
• Sare și piper - după gust
• coaceți ardeii în presa Breville Panini Maker
• înveliți-i în folie de plastic și lăsați-i 10 minute pentru a-i putea decoji cu ușurință
• nu îi decojiți sub jetul de apă rece pentru că se pierde aroma
• amestecați oțetul cu uleiul de măsline, zahărul și cu usturoiul zdrobit în mojar în prealabil
• turnați această compoziție peste ardei și asezonați cu sare și piper după gust.
2. SALATĂ DE VINETE
• Vinete - 4 buc.
• Usturoi – 2 - 3 căței
• Șalotă – 1 buc.
• Maioneză – 2 linguri
• Sare și piper - după gust
• tăiați vinetele pe jumătate (pe lungime) și coaceți-le în presa Breville Panini Maker
• decojiți-le și pasați-le cu o lingură
• tăiați usturoiul și șalotă mărunt sau dați-le pe răzătoare
• amestecați-le cu vinetele și maioneză și asezonați cu sare și piper după gust
• lăsați la răcit și serviți cu plăcere.
3. QUESADILLA
• Foi de tortilla – 1 buc.
• Cremă de brânză – 1 lingură
• Șuncă – 3 felii
• Roșii cherry – 3 - 4 buc.
• Cașcaval ras – 80 gr.
• Salată – câteva frunze
• Sos sweet chilly – 1 lingură
• ungeți foaia de tortilla cu cremă de brânză
• adăugați șunca tăiată cuburi în prealabil, roșiile cherry și cașcavalul ras
• închideți tortilla și introduceți-o în presa Breville Panini Maker
• după ce s-a rumenit, tăiați-o pe jumătate și adăugați salată pe deasupra și sos de sweet chilly.
4. FILE DE PESTE
• Păstrăv somonizat – 1 file
• Zeamă de lămâie – 1 linguriță
• Salată – câteva frunze
• Cremă de oțet balsamic
• Ulei de măsline – 1 lingură
• Sare și piper - după gust
• ungeți păstrăvul cu ulei de măsline și zeamă de lămâie
• asezonați cu sare și piper și introduceți-l în presa Breville Panini Maker
• serviți cu salată și crema de oțet balsamic.
5. STEAK DE VITĂ
• Steak de vită – 1 buc.
• Ulei aromat – 1 lingură
• Unt – 15 gr.
• Sare și piper - după gust
• ungeți steak-ul cu ulei aromat și asezonați-l cu sare și piper
• puneți unt în presa Breville Panini Maker și adăugați și steak-ul
• închideți presă și după ce este gătit (medium), lăsați-l să se odihnească 5 minute
• tăiați și savurați.
6. FRIGĂRUI DE PORC
• Ceafă de porc – 500 gr.
• Mix condimente barbecue – 1 linguriță
• Sare și piper - după gust
• Ulei – 2 linguri
• tăiați ceafă de porc cuburi
• amestecați cuburile cu ulei, asezonați-le cu mix-ul de barbecue, sare și piper
• amestecați în continuare bine
• înfigeți cuburile pe câte un baț de frigăruie
• introduceți-le în presa Breville Panini Maker, închideți presa și prăjiți-le uniform pe fiecare parte.
7. CÂRNAȚI THURINGER
• Cârnați Thuringer – 3 - 4 buc.
• crestați ușor cârnații din 3 în 3 cm (fără să-i tăiați de tot) și prăjiți-i în presa Breville Panini Maker pe fiecare parte.
8. LEGUME COAPTE
• Roșie – 1 buc.
• Dovlecel – 1 buc.
• Vânătă – 1 buc.
• Sare și piper - după gust
• tăiați roșiile rondele de cca 5 mm grosime
• tăiați dovlecelul și vânăta rondele și adăugați puțină sare pe acestea – lăsați-le cca 10 - 15 minute să iasă apa din ele și ștergeți-le cu niște șervețele
• asezonați toate legumele cu sare și piper și introduceți-le în presa Breville Panini Maker.
9. CIUPERCI UMPLUTE CU PARMEZAN
• Ciuperci – 6 buc.
• Parmezan – 50 gr.
• Unt – 20 gr.
• Ulei de măsline – 1 linguriță
• Cimbru uscat – după gust
• Usturoi granulat – după gust
• Sare și piper - după gust
• spălați și curățați ciupercile
• adăugați sare peste acestea, așteptați să iasă apă din ele și ștergeți-le cu un șervețel
• adăugați apoi ulei de măsline, cimbru uscat, usturoi granulat, sare (dacă mai este cazul) și piper
• puneți unt în presa Breville Panini Maker și introduceți și ciupercile
• în momentul în care s-au călit, adăugați parmezanul pe deasupra (ciupercile trebuie să fie cu față în jos) și închideți din nou presa Breville Panini Maker
• în momentul în care parmezanul s-a topit, iar ciupercile sunt gratinate perfect, sunt gata de scos.
10. OMLETĂ
• Ouă – 3 buc.
• Mărar – 1/2 legătură
• Cașcaval ras – 50 gr.
• Sare și piper negru – după gust
• tăiați mărarul mărunt
• bateți cele 3 ouă bine și adăugați mărar, cașcaval ras, sare și piper negru
• adăugați-le în presa Breville Panini Maker, puneți capacul și gătiți pentru 2 - 3 minute.
11. CLĂTITE CU DULCEAȚă
• Făină – 6 – 7 linguri
• Ouă – 2 buc.
• Lapte – 300 ml
• Apă minerală – 200 ml
• Ulei de floarea-soarelui – 1 lingură
• Zahăr pudră – 2 linguri rase
• Esență de vanilie – 1 linguriță
• Coajă de lămâie rasă – 1/2 linguriță
• Sare – 1 vârf de cuțit
• adăugați făină într-un bol adânc
• peste această adăugați zahărul pudră și amestecați
• faceți o gaură în mijlocul acesteia și spargeți ouăle
• adăugați praful de sare peste ouă și amestecați-le bine
• adăugați laptele și apă minerală și încorporați-le puțin câte puțin, rapid, zdrobind toate cocoloașele
• la mijlocul procesului adăugați coajă de lămâie rasă și esență de vanilie
• dacă vi se pare compoziția prea groasă, mai adăugați la ochi puțin lapte – la fel dacă vi se pare prea subțire, mai adăugați puțină făină
• încingeți presa Breville Panini Maker și cu un polonic mic, turnați circular compoziție în aceasta
• întoarceți clătita cu o spatulă în momentul în care s-a rumenit la bază
• repetați procesul până rămâneți fără compoziție
• serviți cu ce topping doriți.
Poftă bună!
• Ardei – 3 - 4 buc.
• Oțet – 1 lingură
• Zahăr – 1/2 linguriță
• Usturoi – 1 cățel
• Ulei de măsline – 1 lingură
• Sare și piper - după gust
• coaceți ardeii în presa Breville Panini Maker
• înveliți-i în folie de plastic și lăsați-i 10 minute pentru a-i putea decoji cu ușurință
• nu îi decojiți sub jetul de apă rece pentru că se pierde aroma
• amestecați oțetul cu uleiul de măsline, zahărul și cu usturoiul zdrobit în mojar în prealabil
• turnați această compoziție peste ardei și asezonați cu sare și piper după gust.
2. SALATĂ DE VINETE
• Vinete - 4 buc.
• Usturoi – 2 - 3 căței
• Șalotă – 1 buc.
• Maioneză – 2 linguri
• Sare și piper - după gust
• tăiați vinetele pe jumătate (pe lungime) și coaceți-le în presa Breville Panini Maker
• decojiți-le și pasați-le cu o lingură
• tăiați usturoiul și șalotă mărunt sau dați-le pe răzătoare
• amestecați-le cu vinetele și maioneză și asezonați cu sare și piper după gust
• lăsați la răcit și serviți cu plăcere.
3. QUESADILLA
• Foi de tortilla – 1 buc.
• Cremă de brânză – 1 lingură
• Șuncă – 3 felii
• Roșii cherry – 3 - 4 buc.
• Cașcaval ras – 80 gr.
• Salată – câteva frunze
• Sos sweet chilly – 1 lingură
• ungeți foaia de tortilla cu cremă de brânză
• adăugați șunca tăiată cuburi în prealabil, roșiile cherry și cașcavalul ras
• închideți tortilla și introduceți-o în presa Breville Panini Maker
• după ce s-a rumenit, tăiați-o pe jumătate și adăugați salată pe deasupra și sos de sweet chilly.
4. FILE DE PESTE
• Păstrăv somonizat – 1 file
• Zeamă de lămâie – 1 linguriță
• Salată – câteva frunze
• Cremă de oțet balsamic
• Ulei de măsline – 1 lingură
• Sare și piper - după gust
• ungeți păstrăvul cu ulei de măsline și zeamă de lămâie
• asezonați cu sare și piper și introduceți-l în presa Breville Panini Maker
• serviți cu salată și crema de oțet balsamic.
5. STEAK DE VITĂ
• Steak de vită – 1 buc.
• Ulei aromat – 1 lingură
• Unt – 15 gr.
• Sare și piper - după gust
• ungeți steak-ul cu ulei aromat și asezonați-l cu sare și piper
• puneți unt în presa Breville Panini Maker și adăugați și steak-ul
• închideți presă și după ce este gătit (medium), lăsați-l să se odihnească 5 minute
• tăiați și savurați.
6. FRIGĂRUI DE PORC
• Ceafă de porc – 500 gr.
• Mix condimente barbecue – 1 linguriță
• Sare și piper - după gust
• Ulei – 2 linguri
• tăiați ceafă de porc cuburi
• amestecați cuburile cu ulei, asezonați-le cu mix-ul de barbecue, sare și piper
• amestecați în continuare bine
• înfigeți cuburile pe câte un baț de frigăruie
• introduceți-le în presa Breville Panini Maker, închideți presa și prăjiți-le uniform pe fiecare parte.
7. CÂRNAȚI THURINGER
• Cârnați Thuringer – 3 - 4 buc.
• crestați ușor cârnații din 3 în 3 cm (fără să-i tăiați de tot) și prăjiți-i în presa Breville Panini Maker pe fiecare parte.
8. LEGUME COAPTE
• Roșie – 1 buc.
• Dovlecel – 1 buc.
• Vânătă – 1 buc.
• Sare și piper - după gust
• tăiați roșiile rondele de cca 5 mm grosime
• tăiați dovlecelul și vânăta rondele și adăugați puțină sare pe acestea – lăsați-le cca 10 - 15 minute să iasă apa din ele și ștergeți-le cu niște șervețele
• asezonați toate legumele cu sare și piper și introduceți-le în presa Breville Panini Maker.
9. CIUPERCI UMPLUTE CU PARMEZAN
• Ciuperci – 6 buc.
• Parmezan – 50 gr.
• Unt – 20 gr.
• Ulei de măsline – 1 linguriță
• Cimbru uscat – după gust
• Usturoi granulat – după gust
• Sare și piper - după gust
• spălați și curățați ciupercile
• adăugați sare peste acestea, așteptați să iasă apă din ele și ștergeți-le cu un șervețel
• adăugați apoi ulei de măsline, cimbru uscat, usturoi granulat, sare (dacă mai este cazul) și piper
• puneți unt în presa Breville Panini Maker și introduceți și ciupercile
• în momentul în care s-au călit, adăugați parmezanul pe deasupra (ciupercile trebuie să fie cu față în jos) și închideți din nou presa Breville Panini Maker
• în momentul în care parmezanul s-a topit, iar ciupercile sunt gratinate perfect, sunt gata de scos.
10. OMLETĂ
• Ouă – 3 buc.
• Mărar – 1/2 legătură
• Cașcaval ras – 50 gr.
• Sare și piper negru – după gust
• tăiați mărarul mărunt
• bateți cele 3 ouă bine și adăugați mărar, cașcaval ras, sare și piper negru
• adăugați-le în presa Breville Panini Maker, puneți capacul și gătiți pentru 2 - 3 minute.
11. CLĂTITE CU DULCEAȚă
• Făină – 6 – 7 linguri
• Ouă – 2 buc.
• Lapte – 300 ml
• Apă minerală – 200 ml
• Ulei de floarea-soarelui – 1 lingură
• Zahăr pudră – 2 linguri rase
• Esență de vanilie – 1 linguriță
• Coajă de lămâie rasă – 1/2 linguriță
• Sare – 1 vârf de cuțit
• adăugați făină într-un bol adânc
• peste această adăugați zahărul pudră și amestecați
• faceți o gaură în mijlocul acesteia și spargeți ouăle
• adăugați praful de sare peste ouă și amestecați-le bine
• adăugați laptele și apă minerală și încorporați-le puțin câte puțin, rapid, zdrobind toate cocoloașele
• la mijlocul procesului adăugați coajă de lămâie rasă și esență de vanilie
• dacă vi se pare compoziția prea groasă, mai adăugați la ochi puțin lapte – la fel dacă vi se pare prea subțire, mai adăugați puțină făină
• încingeți presa Breville Panini Maker și cu un polonic mic, turnați circular compoziție în aceasta
• întoarceți clătita cu o spatulă în momentul în care s-a rumenit la bază
• repetați procesul până rămâneți fără compoziție
• serviți cu ce topping doriți.
Poftă bună!
Preparat cu
-90lei
Breville
Sandwich-Maker Panini Breville
Capacitate 2-3 sandwich-uri
Platane antiaderente
Ȋnalţime reglabilă
Ideal pentru Focaccia și Ciabatta
• in stoc
PRP: 239,99lei
149,99lei