Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă 11 preparate pe care le poți face la Panini Maker

Rețetă 11 preparate pe care le poți face la Panini Maker
Rețetă 11 preparate pe care le poți face la Panini Maker

Porții

2

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

3h

Temperatură

Calorii

-

Mod de preparare

1. ARDEI COPȚI
• Ardei – 3 - 4 buc.
• Oțet – 1 lingură
• Zahăr – 1/2 linguriță
• Usturoi – 1 cățel
• Ulei de măsline – 1 lingură
• Sare și piper - după gust
• coaceți ardeii în presa Breville Panini Maker
• înveliți-i în folie de plastic și lăsați-i 10 minute pentru a-i putea decoji cu ușurință
• nu îi decojiți sub jetul de apă rece pentru că se pierde aroma
• amestecați oțetul cu uleiul de măsline, zahărul și cu usturoiul zdrobit în mojar în prealabil
• turnați această compoziție peste ardei și asezonați cu sare și piper după gust.

2. SALATĂ DE VINETE
• Vinete - 4 buc.
• Usturoi – 2 - 3 căței
• Șalotă – 1 buc.
• Maioneză – 2 linguri
• Sare și piper - după gust
• tăiați vinetele pe jumătate (pe lungime) și coaceți-le în presa Breville Panini Maker
• decojiți-le și pasați-le cu o lingură
• tăiați usturoiul și șalotă mărunt sau dați-le pe răzătoare
• amestecați-le cu vinetele și maioneză și asezonați cu sare și piper după gust
• lăsați la răcit și serviți cu plăcere.

3. QUESADILLA
• Foi de tortilla – 1 buc.
• Cremă de brânză – 1 lingură
• Șuncă – 3 felii
• Roșii cherry – 3 - 4 buc.
• Cașcaval ras – 80 gr.
• Salată – câteva frunze
• Sos sweet chilly – 1 lingură
• ungeți foaia de tortilla cu cremă de brânză
• adăugați șunca tăiată cuburi în prealabil, roșiile cherry și cașcavalul ras
• închideți tortilla și introduceți-o în presa Breville Panini Maker
• după ce s-a rumenit, tăiați-o pe jumătate și adăugați salată pe deasupra și sos de sweet chilly.

4. FILE DE PESTE 
• Păstrăv somonizat – 1 file
• Zeamă de lămâie – 1 linguriță
• Salată – câteva frunze
• Cremă de oțet balsamic
• Ulei de măsline – 1 lingură
• Sare și piper - după gust
• ungeți păstrăvul cu ulei de măsline și zeamă de lămâie
• asezonați cu sare și piper și introduceți-l în presa Breville Panini Maker
• serviți cu salată și crema de oțet balsamic.

5. STEAK DE VITĂ
• Steak de vită – 1 buc.
• Ulei aromat – 1 lingură
• Unt – 15 gr.
• Sare și piper - după gust
• ungeți steak-ul cu ulei aromat și asezonați-l cu sare și piper
• puneți unt în presa Breville Panini Maker și adăugați și steak-ul
• închideți presă și după ce este gătit (medium), lăsați-l să se odihnească 5 minute
• tăiați și savurați.

6. FRIGĂRUI DE PORC
• Ceafă de porc – 500 gr.
• Mix condimente barbecue – 1 linguriță
• Sare și piper - după gust
• Ulei – 2 linguri
• tăiați ceafă de porc cuburi
• amestecați cuburile cu ulei, asezonați-le cu mix-ul de barbecue, sare și piper
• amestecați în continuare bine
• înfigeți cuburile pe câte un baț de frigăruie
• introduceți-le în presa Breville Panini Maker, închideți presa și prăjiți-le uniform pe fiecare parte.

7. CÂRNAȚI THURINGER
• Cârnați Thuringer – 3 - 4 buc.
• crestați ușor cârnații din 3 în 3 cm (fără să-i tăiați de tot) și prăjiți-i în presa Breville Panini Maker pe fiecare parte.

8. LEGUME COAPTE
• Roșie – 1 buc.
• Dovlecel – 1 buc.
• Vânătă – 1 buc.
• Sare și piper - după gust
• tăiați roșiile rondele de cca 5 mm grosime
• tăiați dovlecelul și vânăta rondele și adăugați puțină sare pe acestea – lăsați-le cca 10 - 15 minute să iasă apa din ele și ștergeți-le cu niște șervețele
• asezonați toate legumele cu sare și piper și introduceți-le în presa Breville Panini Maker.

9. CIUPERCI UMPLUTE CU PARMEZAN
• Ciuperci – 6 buc.
• Parmezan – 50 gr.
• Unt – 20 gr.
• Ulei de măsline – 1 linguriță
• Cimbru uscat – după gust
• Usturoi granulat – după gust
• Sare și piper - după gust
• spălați și curățați ciupercile
• adăugați sare peste acestea, așteptați să iasă apă din ele și ștergeți-le cu un șervețel
• adăugați apoi ulei de măsline, cimbru uscat, usturoi granulat, sare (dacă mai este cazul) și piper
• puneți unt în presa Breville Panini Maker și introduceți și ciupercile
• în momentul în care s-au călit, adăugați parmezanul pe deasupra (ciupercile trebuie să fie cu față în jos) și închideți din nou presa Breville Panini Maker
• în momentul în care parmezanul s-a topit, iar ciupercile sunt gratinate perfect, sunt gata de scos.

10. OMLETĂ
• Ouă – 3 buc.
• Mărar – 1/2 legătură
• Cașcaval ras – 50 gr.
• Sare și piper negru – după gust
• tăiați mărarul mărunt
• bateți cele 3 ouă bine și adăugați mărar, cașcaval ras, sare și piper negru
• adăugați-le în presa Breville Panini Maker, puneți capacul și gătiți pentru 2 - 3 minute.

11. CLĂTITE CU DULCEAȚă
• Făină – 6 – 7 linguri
• Ouă – 2 buc.
• Lapte – 300 ml
• Apă minerală – 200 ml
• Ulei de floarea-soarelui – 1 lingură
• Zahăr pudră – 2 linguri rase
• Esență de vanilie – 1 linguriță
• Coajă de lămâie rasă – 1/2 linguriță
• Sare – 1 vârf de cuțit
• adăugați făină într-un bol adânc
• peste această adăugați zahărul pudră și amestecați
• faceți o gaură în mijlocul acesteia și spargeți ouăle
• adăugați praful de sare peste ouă și amestecați-le bine
• adăugați laptele și apă minerală și încorporați-le puțin câte puțin, rapid, zdrobind toate cocoloașele
• la mijlocul procesului adăugați coajă de lămâie rasă și esență de vanilie
• dacă vi se pare compoziția prea groasă, mai adăugați la ochi puțin lapte – la fel dacă vi se pare prea subțire, mai adăugați puțină făină
• încingeți presa Breville Panini Maker și cu un polonic mic, turnați circular compoziție în aceasta
• întoarceți clătita cu o spatulă în momentul în care s-a rumenit la bază
• repetați procesul până rămâneți fără compoziție
• serviți cu ce topping doriți.

Poftă bună!