Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă Plăcințele Samosas cu carne de miel la Sandwich-Maker Extra Deep Fill Breville

Rețetă Plăcințele Samosas cu carne de miel la Sandwich-Maker Extra Deep Fill Breville
Rețetă Plăcințele Samosas cu carne de miel la Sandwich-Maker Extra Deep Fill Breville Rețetă Plăcințele Samosas cu carne de miel la Sandwich-Maker Extra Deep Fill Breville

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

6m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1 ceapă mică, tocată mărunt
• 1 morcov, tăiat cubulețe
• 2 căței de usturoi, tocați mărunt
• 25g pastă de curry
• 200g miel
• 250 ml apă clocotită
• 1 cartof mediu, tăiat cubulețe
• 50g mazăre congelată.
• ½ linguriță semințe de Nigella
• 1 pachet foi de patiserie
• 25g unt topit

Descriere

Asemănătoare pateurilor noastre, plăcinţelele samosa, originare din Asia Centrală sunt un aperitiv delicios, de efect şi foarte ușor de pregătit. Iată mai jos o reinterpretare ușoară a rețetei de Samosa cu umplutură de miel, pregătită ușor la Sandwich-Makerul Extra Deep Fill Breville.

Mod de preparare

  • Pentru a face umplutura, prăjește aproximativ 10 minute ceapa, morcovul și usturoiul în puțin unt sau ulei de măsline până se înmoaie
  • Pune focul la un nivel mediu, adaugă pasta de curry și prăjește câteva minute
  • Adaugă carnea de miel tocată și lasă la prăjit până se colorează
  • Redu puterea flăcării
  • Adaugă apa și cartofii și continuă să gătești până când lichidul este aproape complet scăzut, timp de aproximativ 20 de minute
  • Adaugă mazărea și semințele de Nigella și ia de pe foc
  • Condimentează după gust cu sare și piper și lasă deoparte să se răcească
  • Scoate una din plăcile detașabile ale sandwich makerului
  • Scoate foile din pachetul de foi de patiserie
  • Așază placa pe 3 foi de patiserie și taie foile urmărind conturul plăcii
  • Adaugă untul topit peste fiecare foaie de patiserie înainte de a adăuga și următoarea foaie
  • Unge cu untul topit foaia superioară
  • Repetă același lucru până când obții 2 seturi de foi de patiserie
  • Conectează aparatul sandwich makerului la o sursă de curent și lasă-l să se încălzească
  • Așază un set de foi de patiserie pe plăcile fierbinți, cu untul în jos
  • Adaugă umplutura de samosa. Atenție! Nu adăuga prea multă umplutură dacă vrei să se gătească corect
  • Așază celălalt set de foi de patiserie deasupra, cu partea unsă cu unt în sus
  • Închide capacul și lasă la gătit aprox. 5-6 minute până sunt aurite
  • Oprește sandwich makerul Extra Deep Fill și scoate cu grijă plăcințelele Samosas
  • Servește cu chutney de mango
Poftă mare!