Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă prăjitură cu nucă și cremă de cafea by Diva în Bucătărie

Rețetă prăjitură cu nucă și cremă de cafea by Diva în Bucătărie
Rețetă prăjitură cu nucă și cremă de cafea by Diva în Bucătărie Rețetă prăjitură cu nucă și cremă de cafea by Diva în Bucătărie Rețetă prăjitură cu nucă și cremă de cafea by Diva în Bucătărie Rețetă prăjitură cu nucă și cremă de cafea by Diva în Bucătărie

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


pentru blat:
• (tavă 24*28cm)
• 3 ouă
• 1 vârf cuțit sare
• 180 g zahăr tos
• 1 plic zahăr vanilat Bourbon
• 60 ml ulei
• 120 ml lapte
• 180 g făină
• 5 g praf de copt
• 180 g nucă măcinată
• 20 g miere de albine
• 1/2 linguriță scorțișoară
• 1 vârf cuțit pudră de nucșoară

pentru cremă:
• 50 ml espresso
• 500 g mascarpone
• 100 g zahăr pudră
• 200 ml smântână pentru frișcă (min. 30% grăsime)
• 1 linguriță vârfuită de ness

pentru însiropat:
• 100 ml espresso
• 1 lingură vârfuită de zahăr
• 1 linguriță rom – alcool

pentru topping:
• 200 g zahăr – pentru caramelizat
• 150 g nuci

Descriere

Diva în Bucătărie s-a gândit să transforme cafeaua cremoasă și delicioasă preparată la Espressorul de Cafea Prima Latte II Red într-o prăjitură delicioasă, pe care o poți prepara și tu foarte ușor acasă!

Mod de preparare

  • Mixează albușurile cu un praf de sare până ce acestea devin o spumă albă, tare și apoi adaugă treptat zahărul. Mixează timp de 5 minute din momentul în care ai terminat de adăugat zahărul pentru a obține o spumă tare că pentru bezea
  • Încorporează gălbenușurile, făina și uleiul amestecând ușor de jos în sus, apoi laptele, nuca măcinată, mierea, scorțișoara și nucșoara. Amestecă foarte ușor până când compoziția se omogenizează
  • Toarnă aluatul în tavă și coace-l în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 35-45 de minute, sau până când trece testul cu scobitoarea
  • În timp ce aluatul se coace, pregătește crema. Prepară un espresso la espressorul Prima Latte II, dizolvă nessul în cafeaua fierbinte și lasă-l să se răcească
  • Între timp, amestecă mascarpone cu zahăr pudră
  • Separat, mixează smântâna pentru frișcă, ținută în frigider până în acest moment, apoi încorporeaz-o în crema de mascarpone. Adaugă apoi cafeaua răcită treptat, mixând până când compoziția se omogenizează
  • Când blatul este gata, scoate-l și lasă-l să se răcească pe un grătar. Scoate hârtia de copt pentru că acesta să se răcească uniform și rapid
  • După ce blatul s-a răcit, este timpul să îl însiropezi. Aici, iar te ajută Espressorul de cafea Prima Latte II: prepară 100ml de espresso și amestecă-l cu zahăr și rom. Înțeapă blatul prăjiturii cu o scobitoare cât de des poți și unge-l folosind o pensulă de patiserie cu cafeaua cu rom
  • Acoperă blatul cu crema și pune prăjitura la frigider
  • Caramelizează 200g zahăr tos până când obține culoarea maro deschis și pune nuca peste. Amestecă pentru că aceasta să fie uniform acoperită
  • Așază nuca caramelizată pe hârtie de copt, las-o să se răcească și mărunțește-o cu un robot de bucătărie, după care presar-o peste prăjitură
Prăjitură este gata, poftă bună!