Rețetă prăjitură fără făină cu ciocolată și cafea preparată la espressorul Breville Prima Latte II by Rețetele Mihaelei
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 250 g ciocolată cu 50% conținut de cacao |
• 100 g de mascarpone cu minim 78% conținut de grăsime |
• 7-8 g de cafea măcinată |
• 50 ml de lapte |
• 1vârf de linguriță de sare |
• Opțional 2 linguri de cremă de whiskey |
• 5 albușuri |
• 5 gălbenușuri |
• 125 g de zahăr (o parte poate fi vanilat) |
Descriere
Rețetele Mihaelei ne arată cum să pregătim o prăjitură brownie cu ciocolată și cafea, fără făină! Un desert delicios și fraged!
Mod de preparare
- Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius, căldură sus și jos, fară ventilator.
- Pregătim o forma de tort de 21 de cm, cu pereți detașabili.
- Se acoperă baza cu hârtie de copt
- Pereții se gresează cu unt topit.
- Lăsăm deoparte.
- Noi folosim astăzi ciocolata amăruie cu 50% cacao.
- O rupem bucățele și o punem într-un castron pentru microunde.
- Încălzim timp de 1 minut până se înmoaie puțin.
- Daca nu aveți cuptor cu microunde, atunci apelați la clasicul bain marie.
- Pentru a da aromă și gust de cafea prăjiturii noastre avem nevoie de un cappuccino de 90 ml preparat la espressorul de cafea Breville Prima Latte 2 .
- Adaugăm în cappuccino 2 linguri de cremă de whiskey.
- Turnăm fierbinte peste ciocolata din castron și amestecăm până se topește.
- Se adaugă apoi 100 g de mascarpone. Se poate folosi și unt gras.
- Omogenizăm bine.
- Mai adaugăm un vârf de linguriță de sare.
- Într-un castron suficient de mare, punem cele 5 albușuri și începem să le spumăm cu un mixer de mână, la viteză mare, până când capătă mult volum.
- Apoi se adaugă treptat zahărul.
- Imediat ce zahărul s-a încorporat ne oprim din mixat.
- Combinăm crema de ciocolată cu gălbenușurile.
- Apoi luăm o treime din albușuri și le amestecăm în cremă.
- Prima treime din albușuri se poate încorpora mai repede, fară o grija deosebită, deoarece menită să facă crema mai moale.
- Celelalte 2 treimi se încorporează că la pandișpan, ușor, prin învăluire, pentru a păstra cât mai mult din aerul încorporat de albușuri.
- Turnăm în forma de tort pregătită anterior.
- Dăm la cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 45 -50 de minute. Notă! La aceasta rețetă trebuie să fiți un pic mai atenți la etapa de coacere, deoarece cuptoarele diferă.
- Trebuie doar să fim doar atenți că centrul să nu tremure că și cum ar fi lichid și să aibă puțină fermitate la apăsare. Atunci prăjitură este gata.
- La răcire, volumul se vă micșoră notabil și uneori doar centrul se scufundă. Este perfect normal
- Scoatem din formă, porționăm și savurăm!
Preparat cu
-600lei
Breville
Espressor Manual cu Lapte Prima Latte II Argintiu Breville
Presiune 19 bari
Prepară 2 espresso simultan
Funcție spumare lapte
• in stoc
PRP: 1.299,99lei
699,99lei