Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă prăjitură fără făină cu ciocolată și cafea preparată la espressorul Breville Prima Latte II by Rețetele Mihaelei

Rețetă prăjitură fără făină cu ciocolată și cafea preparată la espressorul Breville Prima Latte II by Rețetele Mihaelei
Rețetă prăjitură fără făină cu ciocolată și cafea preparată la espressorul Breville Prima Latte II by Rețetele Mihaelei Rețetă prăjitură fără făină cu ciocolată și cafea preparată la espressorul Breville Prima Latte II by Rețetele Mihaelei

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 250 g ciocolată cu 50% conținut de cacao
• 100 g de mascarpone cu minim 78% conținut de grăsime
• 7-8 g de cafea măcinată
• 50 ml de lapte
• 1vârf de linguriță de sare
• Opțional 2 linguri de cremă de whiskey
• 5 albușuri
• 5 gălbenușuri
• 125 g de zahăr (o parte poate fi vanilat)

Descriere

Rețetele Mihaelei ne arată cum să pregătim o prăjitură brownie cu ciocolată și cafea, fără făină! Un desert delicios și fraged!

Mod de preparare

  • Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius, căldură sus și jos, fară ventilator.
  • Pregătim o forma de tort de 21 de cm, cu pereți detașabili. 
  • Se acoperă baza cu hârtie de copt
  • Pereții se gresează cu unt topit.
  • Lăsăm deoparte.
  • Noi folosim astăzi ciocolata amăruie cu 50% cacao. 
  • O rupem bucățele și o punem într-un castron pentru microunde. 
  • Încălzim timp de 1 minut până se înmoaie puțin. 
  • Daca nu aveți cuptor cu microunde, atunci apelați la clasicul bain marie.
  • Pentru a da aromă și gust de cafea prăjiturii noastre avem nevoie de un cappuccino de 90 ml preparat la espressorul de cafea Breville Prima Latte 2 .
  • Adaugăm în cappuccino 2 linguri de cremă de whiskey. 
  • Turnăm fierbinte peste ciocolata din castron și amestecăm până se topește.
  • Se adaugă apoi 100 g de mascarpone. Se poate folosi și unt gras.
  • Omogenizăm bine. 
  • Mai adaugăm un vârf de linguriță de sare.
  • Într-un castron suficient de mare, punem cele 5 albușuri și începem să le spumăm cu un mixer de mână, la viteză mare, până când capătă mult volum. 
  • Apoi se adaugă treptat zahărul. 
  • Imediat ce zahărul s-a încorporat ne oprim din mixat.
  • Combinăm crema de ciocolată cu gălbenușurile.
  • Apoi luăm o treime din albușuri și le amestecăm în cremă.
  • Prima treime din albușuri se poate încorpora mai repede, fară o grija deosebită, deoarece menită să facă crema mai moale.
  • Celelalte 2 treimi se încorporează că la pandișpan, ușor, prin învăluire, pentru a păstra cât mai mult din aerul încorporat de albușuri. 
  • Turnăm în forma de tort pregătită anterior. 
  • Dăm la cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 45 -50 de minute. Notă! La aceasta rețetă trebuie să fiți un pic mai atenți la etapa de coacere, deoarece cuptoarele diferă. 
  • Trebuie doar să fim doar atenți că centrul să nu tremure că și cum ar fi lichid și să aibă puțină fermitate la apăsare. Atunci prăjitură este gata.
  • La răcire, volumul se vă micșoră notabil și uneori doar centrul se scufundă. Este perfect normal
  • Scoatem din formă, porționăm și savurăm!