Rețetă ciocolată de casă cu cafea by Lecturi și Arome
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 500 grame de lapte praf pentru cofetărie |
• 400 grame de zahăr |
• 150 ml cafea espresso |
• 40 grame cacao |
• 100 grame unt cu 82% |
• 5 ml esență de rom/vanilie |
Descriere
Lecturi și Arome a pregătit o ciocolată de casă delicioasă pe care a servit-o alături de un espresso intens, preparat la espressorul manual cu lapte Prima Latte II Red. Este combinația ideală pentru un moment dulce de relaxare!
Mod de preparare
1. Amestecă cacaoa cernută cu laptele praf într-un bol curat și uscat
2. Pregătește siropul: pune 150ml de espresso preparat la espressorul Prima Latte II Red și zahărul într-o cratiță și lasă să fiarbă
3. Atunci când începe să fiarbă și se formează bule la mijlocul cratiței, cronometrează 3 minute
4. După ce au trecut cele 3 minute adaugă untul și esență de vanilie sau de rom, în funcție de preferință
5. Amestecă bine pentru a se dizolvă în sirop și mai fierbe pentru încă 3 minute
6. După ce au trecut și aceste 3 minute, ia cratiță de pe foc și adaugă treptat amestecul de lapte praf și cacao
7. Amestecă bine și repede folosind o lingură metalică sau un mixer. Este important să lucrezi repede pentru că ciocolată să nu se răcească
8. După ce totul este foarte bine amestecat, toarnă compoziția în forme speciale din silicon în formă de inimioară, în coșulețe din aluat și/sau pune totul într-o tavă dreptunghiulară de 25/18cm tapetata cu folie alimentară
9. Lasă totul la răcit câteva ore sau chiar peste noapte, apoi scoate din forme și servește alături de o cafea espresso pregătită la espressorul manual Prima Latte II Red
Poftă bună!
Preparat cu
-600lei
Breville
Espressor Manual cu Lapte Prima Latte II Argintiu Breville
Presiune 19 bari
Prepară 2 espresso simultan
Funcție spumare lapte
• in stoc
PRP: 1.299,99lei
699,99lei