Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă cheesecake cu cappuccino fără coacere by Diva în Bucătărie

Rețetă cheesecake cu cappuccino fără coacere by Diva în Bucătărie
Rețetă cheesecake cu cappuccino fără coacere by Diva în Bucătărie Rețetă cheesecake cu cappuccino fără coacere by Diva în Bucătărie Rețetă cheesecake cu cappuccino fără coacere by Diva în Bucătărie Rețetă cheesecake cu cappuccino fără coacere by Diva în Bucătărie Rețetă cheesecake cu cappuccino fără coacere by Diva în Bucătărie

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru blat:
• 200 g biscuit digestivi
• 80-100 g unt topit și răcit

Pentru cremă:
• 250 g cremă de brânză
• 250 g brânză ricotta
• 70 g zahăr pudră
• 120 ml cappuccino
• 16 g gelatină pudră
• 40 ml apă
• 70 g ciocolată neagră
• 150 ml smântână pentru frișcă

Pentru decor:
• 250 ml smântână pentru frișcă – 30% grăsime
• 1 vârf cuțit pudră de cacao/scorțișoară
• firicele de ciocolată

Descriere

Diva în bucătărie ne încântă cu o rețetă delicioasa de cheesecake cu cappuccino: textura fină, delicată și cremoasă și un gust de cafea extraordinar! Secretul? Un cappuccino perfect obținut cu ajutorul espressorului de cafea Prima Latte!

Mod de preparare

  • Prepară un cappuccino la espressorul de cafea Prima Latte II Red și lasă-l să se răcească
  • În timp ce cappuccinoul se răcește, mixează biscuiții digestivi și amestecă-i cu untul topit în prealabil. În funcție de unt, se poate să fie nevoie să folosești mai mult sau mai puțîn. Pentru început, pune 80 de grame de unt topit și răcit. Amestecă cu mâna și strânge compoziția în pumn. Dacă rămân lipiți, ca un bulgare, înseamnă că este suficient unt. Dacă nu, adaugă și restul de 20 de grame
  • Pune biscuiții cu unt în tavă cu pereți detasabili. Presează cu mâna sau folosind fundul unui pahar pentru a obține baza cheesecakeului
  • Pune gelatină într-un ibric, toarnă 40ml de apă peste ea și las-o să se hidrateze
  • Pune o oală cu apă pe foc în care să poți așeza ibricul pentru a dizolvă gelatina la bain-marie
  • Mixează ricotta cu crema de brânză și zahărul pudră
  • Toarnă cappuccinoul peste mixul de brânză și amestecă ușor. Topește ciocolata la cuptorul cu microunde, pune-o peste brânză și amestecă până când se omogenizează compoziția
  • După ce ai dizolvat gelatina, adaugă 2 linguri de brânză cu ciocolată peste ea și amestecă până când devine și aceasta mai fluidă
  • Pune gelatină cu brânză peste restul de compoziție pe baza de brânză și mixează până când compoziția este omogenă, la viteză medie spre mare
  • Mixează 150ml de smântână pentru frișcă (păstrată în frigider până acum) până când se întărește
  • Pune frișcă peste crema de brânză și amestecă cu o spatulă sau o lingură până când se omogenizează. Apoi, pune crema peste blatul de biscuiți
  • Lasă cheesecakeul la frigider timp de 4 ore, apoi mixează 250ml de smântână pentru frișcă pentru a decora cheesecakeul
  • Decorează cheesecakeul folosind frișcă, pudra de cacao/scorțișoară și firicelele de ciocolată

  • Poftă bună!