Reteta negresa de post
Porții
4
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
30m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Gem de caise – 350 gr. |
• Apa minerala – 400 ml |
• Zahar – 250 gr. |
• Cacao – 50 gr. |
• Ulei de masline – 150 ml |
• Faina – 500 gr. |
• Bicarbonat – 1 lingurita |
• Praf de copt – 10 gr. |
• Fresh de lamaie – 3 linguri |
• Sare – un praf |
• Extract de vanilie – 1 lingurita |
• Esenta de rom – 1 lingurita |
• Coaja rasa de la 1/2 portocala |
• Nuca zdrobita – 150 gr. |
Mod de preparare
- Adaugati gemul de caise in mixerul compact cu bol Breville SHM2X, apoi porniti-l pe viteza medie, iar bolul pe viteza 2
- Peste el adaugati apa minerala si zaharul
- Adaugati uleiul, extractul de vanilie, esenta de rom, coaja rasa de portocala si cacao
- Incorporati faina putin cate putin
- Dizolvati praful de copt si bicarbonatul in fresh-ul de lamaie si adaugati-le peste
- La sfarsit puneti nuca zdrobita si praful de sare, putin cate putin
- Dupa ce s-a amestecat bine compozitia, puneti-o intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt
- Introduceti tava in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru 30 de minute
- Nu deschideti usa cuptorului in primele 20 de minute
- Scoateti-o din cuptor, lasati-o sa se raceasca si serviti-o cu placere.
Pofta buna!