Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă chifteluțe cu sos curry

Rețetă chifteluțe cu sos curry
Rețetă chifteluțe cu sos curry

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

5m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Carne de pui tocată - 250 gr.
• Mărar - 1/4 legătură
• Usturoi - 2 căței
• Praf de lemongrass - 1 vârf de cuțit
• Tortilla - 1 foaie
• Curry - 1 lingură
• Stafide - 2 linguri
• Lapte de cocoș - 4 linguri
• Ouă - 2 buc.
• Ulei - 1 lingură
• Pâine înmuiată în lapte - 2 felii
• Sare și piper - după gust

Mod de preparare

• se toacă mărarul și usturoiul fin și se amestecă cu carnea de pui tocată
• se adaugă praful de lemongrass, sare, piper, ouăle și se amestecă
• mai apoi se adaugă și feliile de pâine înmuiate în lapte, zdrobite în compoziție
• se taie diverse forme din tortilla
• stafidele se lasă la hidratat în apă călduță
• praful de curry se amestecă cu laptele de cocoș, ori la foc mic până se încheagă într-o compoziție densă, legată
• scurgeți stafidele și adăugați-le peste 
• se modelează chifteluțele după dimensiunea dorită, iar lingură de ulei se pune pe presa Breville Panini Maker încinsă
• puneți chifteluțele pe presa Breville Panini Maker, închizând capacul din când în când peste ele, pentru a se pătrunde uniform – va trebui să le pregătiți cu presă între-deschisă, pentru a nu le aplatiza
• foaia de tortilla se taie în ce formă se dorește și se prăjește pe presă uscată, timp de maxim 20 de secunde.

Poftă bună!