Reteta supa crema de cartof cu menta, lapte de cocos si foaie de placinta
Porții
2
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
1h
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Cartofi albi – 5 buc |
• Telina apio – 4 5 fire |
• Menta proaspata – 5 frunze |
• Lapte de cocos – 200 ml |
• Foi de placinta – 7 8 buc |
• Seminte de susan – 1 lingura |
• Usturoi copt – 1 catel |
• Ulei de masline – 1 lingura |
• Curcuma – 1 varf de cutit |
• Sare si piper – dupa gust |
Mod de preparare
• curata cartofii, taie-i cuburi impreuna cu telina si pune-le la fiert
• odata fierte, scurge apa intr-un castron
• paseaza bine cartofii si telina cu un zdrobitor
• adauga lapte de cocos, usturoi copt si frunzele de menta si mixeaza cu ajutorul blenderului Breville Hand Blender (completeaza cu lichidul in care au fiert legumele, daca doriti o consistenta mai apoasa)
• potriveste bine de sare si piper
• pune supa in 2 boluri termorezistente
• amesteca uleiul de masline cu turmericul
• unge fiecare foaie de placinta in parte si aplica cca 4 foi suprapuse peste fiecare castron de supa
• presara susan pe deasupra si introdu-le in cuptorul incins in prealabil la 200 de grade pana se rumenesc.
Pofta buna!
• odata fierte, scurge apa intr-un castron
• paseaza bine cartofii si telina cu un zdrobitor
• adauga lapte de cocos, usturoi copt si frunzele de menta si mixeaza cu ajutorul blenderului Breville Hand Blender (completeaza cu lichidul in care au fiert legumele, daca doriti o consistenta mai apoasa)
• potriveste bine de sare si piper
• pune supa in 2 boluri termorezistente
• amesteca uleiul de masline cu turmericul
• unge fiecare foaie de placinta in parte si aplica cca 4 foi suprapuse peste fiecare castron de supa
• presara susan pe deasupra si introdu-le in cuptorul incins in prealabil la 200 de grade pana se rumenesc.
Pofta buna!