Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta supa crema de cartof cu menta, lapte de cocos si foaie de placinta

Reteta supa crema de cartof cu menta, lapte de cocos si foaie de placinta
Reteta supa crema de cartof cu menta, lapte de cocos si foaie de placinta

Porții

2

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

1h

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Cartofi albi – 5 buc
• Telina apio – 4 5 fire
• Menta proaspata – 5 frunze
• Lapte de cocos – 200 ml
• Foi de placinta – 7 8 buc
• Seminte de susan – 1 lingura
• Usturoi copt – 1 catel
• Ulei de masline – 1 lingura
• Curcuma – 1 varf de cutit
• Sare si piper – dupa gust

Mod de preparare

• curata cartofii, taie-i cuburi impreuna cu telina si pune-le la fiert
• odata fierte, scurge apa intr-un castron
• paseaza bine cartofii si telina cu un zdrobitor
• adauga lapte de cocos, usturoi copt si frunzele de menta si mixeaza cu ajutorul blenderului Breville Hand Blender (completeaza cu lichidul in care au fiert legumele, daca doriti o consistenta mai apoasa)
• potriveste bine de sare si piper
• pune supa in 2 boluri termorezistente
• amesteca uleiul de masline cu turmericul
• unge fiecare foaie de placinta in parte si aplica cca 4 foi suprapuse peste fiecare castron de supa
• presara susan pe deasupra si introdu-le in cuptorul incins in prealabil la 200 de grade pana se rumenesc.

Pofta buna!