Rețetă Macarons cu espresso la Espressorul Manual Barista Max + Breville
Porții
20
Complexitate
3
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 3 albușuri de ouă mari |
• 50g zahăr pudră |
• 260g zahăr pudră |
• 120g migdale măcinate |
• 1 lingură boabe de cafea espresso măcinate fin |
• 175ml cremă dublă |
• 150g ciocolată neagră |
• 1 lingură cafea espresso |
• 1 lingură lichior de cafea |
Descriere
Pentru această rețetă veți avea nevoie de o pungă de patiserie, foaie de copt și 2 tăvi sau un covoraș de silicon pentru o coacere precisă.
Mod de preparare
- Puneți albușurile de ou și zahărul pudră într-un bol de amestecat de dimensiuni medii sau un mixer vertical.
- Bateți până ce albușurile s-au dublat în volum și puteți întoarce bolul fără să se scurgă aluatul de bezea. Strecurați laolaltă zahărul pudră, migdalele și boabele măcinate de cafea espresso pentru a înlătura orice bucăți mari.
- Învârtiți în amestecul de bezea, având grijă să nu amestecați în exces.
- Puneți cu lingura într-o pungă de patiserie cu duză largă sau puteți folosi o pungă de patiserie de unică folosință fără duză, înnodând pur și simplu punga la sfârșit.
- Cu foaia de copt, întinsă pe o tavă de copt, formați rotițe mici de aproximativ 3cm, lăsând un mic spațiu între fiecare. (Țineți punga de glazură direct deasupra zonei unde vreți să turnați forma pentru a vă asigura că rotițele se întind uniform atunci când le formați).
- Când sunt gata rotițele, scuturați ușor tava de câteva ori pentru a uniformiza prăjiturile macarons, puneți-le deoparte și repetați cu următoarea tavă.
- Lăsați prăjiturile macarons turnate timp de aproximativ 30 de minute până când formează crustă.
- Ar trebui să le puteți apăsa ușor pentru a verifica acest lucru.
- Încălziți cuptorul până la 170C, 150C.
- Coaceți timp de aproximativ 12-15 minute, ar trebui să puteți să le luați ușor de pe foaia de copt/covorașul de silicon, odată coapte.
- Puneți deoparte la răcit în timp ce pregătiți umplutura.
Pentru umplutură
- Rupeți ciocolata neagră în pătrăţele și puneţi-o într-un bol termorezistent.
- Turnați crema într-o cratiță și încălziți-o până aproape de fierbere.
- Turnați imediat compoziția peste ciocolată și lăsați deoparte fără a amesteca timp de 5 minute.
- Amestecați ușor pentru a obţine o consistenţă de pastă fină și densă.
- Adăugați cafeaua espresso și lichiorul și amestecați bine.
- Puneți deoparte la răcit. Această cremă ganache poate fi răcită complet până este gata de utilizat sau răcită până la consistența de produs de patiserie.
Preparat cu
-500lei
Breville
Espressor Manual Barista Max + Breville
Măcinare & Dozare Inteligente cu Tap&Go™
Râșniță cu 30 niveluri granulație
Tehnologia Temp° IQ Shot Control™
Duză de abur rece
• Livrare din 19.12
PRP: 2.999,99lei
2.499,99lei