Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă Macarons cu espresso la Espressorul Manual Barista Max + Breville

Rețetă Macarons cu espresso la Espressorul Manual Barista Max + Breville
Rețetă Macarons cu espresso la Espressorul Manual Barista Max + Breville

Porții

20

Complexitate

3

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 3 albușuri de ouă mari
• 50g zahăr pudră
• 260g zahăr pudră
• 120g migdale măcinate
• 1 lingură boabe de cafea espresso măcinate fin
• 175ml cremă dublă
• 150g ciocolată neagră
• 1 lingură cafea espresso
• 1 lingură lichior de cafea

Descriere

Pentru această rețetă veți avea nevoie de o pungă de patiserie, foaie de copt și 2 tăvi sau un covoraș de silicon pentru o coacere precisă.

Mod de preparare

  • Puneți albușurile de ou și zahărul pudră într-un bol de amestecat de dimensiuni medii sau un mixer vertical.
  • Bateți până ce albușurile s-au dublat în volum și puteți întoarce bolul fără să se scurgă aluatul de bezea. Strecurați laolaltă zahărul pudră, migdalele și boabele măcinate de cafea espresso pentru a înlătura orice bucăți mari.
  • Învârtiți în amestecul de bezea, având grijă să nu amestecați în exces.
  • Puneți cu lingura într-o pungă de patiserie cu duză largă sau puteți folosi o pungă de patiserie de unică folosință fără duză, înnodând pur și simplu punga la sfârșit.
  • Cu foaia de copt, întinsă pe o tavă de copt, formați rotițe mici de aproximativ 3cm, lăsând un mic spațiu între fiecare. (Țineți punga de glazură direct deasupra zonei unde vreți să turnați forma pentru a vă asigura că rotițele se întind uniform atunci când le formați).
  • Când sunt gata rotițele, scuturați ușor tava de câteva ori pentru a uniformiza prăjiturile macarons, puneți-le deoparte și repetați cu următoarea tavă.
  • Lăsați prăjiturile macarons turnate timp de aproximativ 30 de minute până când formează crustă.
  • Ar trebui să le puteți apăsa ușor pentru a verifica acest lucru.
  • Încălziți cuptorul până la 170C, 150C.
  • Coaceți timp de aproximativ 12-15 minute, ar trebui să puteți să le luați ușor de pe foaia de copt/covorașul de silicon, odată coapte.
  • Puneți deoparte la răcit în timp ce pregătiți umplutura. 

Pentru umplutură
  • Rupeți ciocolata neagră în pătrăţele și puneţi-o într-un bol termorezistent.
  • Turnați crema într-o cratiță și încălziți-o până aproape de fierbere.
  • Turnați imediat compoziția peste ciocolată și lăsați deoparte fără a amesteca timp de 5 minute.
  • Amestecați ușor pentru a obţine o consistenţă de pastă fină și densă.
  • Adăugați cafeaua espresso și lichiorul și amestecați bine.
  • Puneți deoparte la răcit. Această cremă ganache poate fi răcită complet până este gata de utilizat sau răcită până la consistența de produs de patiserie.
Pont -Dacă se întăreşte prea tare și o preparați cu o zi înainte, lăsați-o câteva secunde la microunde pentru a o aduce la consistența dorită