Rețetă Clătite cu cafea la Espressorul Manual Breville Barista Max Plus, mascarpone Amaretto și ganache de ciocolată
Porții
8
Complexitate
3
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Cremă ganache cu ciocolată: |
• 175g cremă dublă |
• 125g ciocolată neagră |
• Clătite pufoase cu cafea |
• 2 ouă mari, albușurile separate de gălbenușuri |
• 50g zahăr pudră |
• 150Ml espresso răcit |
• 150ml lapte integral |
• 150g făină simplă |
• Un vârf de sare |
Umplutură cu mascarpone: |
• 250g mascarpone |
• 3 linguri zahăr pudră |
• 3 linguri lichior de cafea |
• 30ml cafea espresso răcită |
Aluat sfărâmicios și cafea: |
• 60g unt înmuiat |
• 50g zahăr Demerara |
• 60g făină simplă |
• 5-10g cafea măcinată |
• 50g fructe cu coajă lemnoasă prăjite și mărunțite |
Sirop de cafea: |
• 75g cafea espresso |
• 75g zahăr pudră |
• 2 lingurițe lichior de cafea |
Descriere
Ți-e poftă de clătită cu espresso, cremă de mascarpone și ganache de ciocolată? Avem o rețetă pentru tine!
Mod de preparare
- Începeți prin a face crema ganache pentru că trebuie să se întărească, înainte de utilizare.
- Turnați crema într-o cratiță curată și încălziți-o încet până aproape de fierbere.
- Rupeți ciocolata în pătrățele și puneți-o într-un bol termorezistent, turnați peste ea crema încinsă și lăsați-o să stea 5 minute fără a amesteca.
- Amestecați până se îngroașă și uniformizează, puneți deoparte pentru a se răci complet.
- Trebuie să aibă o consistenţă de pastă, dacă o puneți în frigider aveți grijă să nu se răcească complet deoarece se solidifică.
- Pentru clătite-puneți albușurile într-un bol curat și bateți-le până se întăresc.
- Adăugați gălbenușurile și zahărul și bateți-le împreună.
- Adăugați cafeaua espresso răcită, laptele, făina și sarea în amestecul de gălbenușuri, bătându-le până capătă o textură fină.
- Cu o lingură de metal împăturiți amestecul de albuș. Adăugați puțin ulei în tigaie și ștergeți surplusul cu un prosop curat de bucătărie.
- Încălziți la foc mediu, apoi turnați un polonic din amestecul pentru clătite răsucind tigaia astfel încât să se acopere fundul, lăsați-le să se coacă înainte de a le întoarce pe partea cealaltă.
- Repetați cu restul de aluat până când obțineți 8 clătite. Puneți deoparte la răcit.
- Bateți mascarpone până devine netedă și îngroșată, adăugați restul de ingrediente și bateți din nou până se îngroașă.
- Pentru asamblare puneți una dintre clătite pe o farfurie plată, ungeți-o uniform cu o lingură de cremă ganache, apoi întindeți deasupra o lingură de cremă de mascarpone.
- Mai puneți o clătită și repetați straturile până ce nu mai rămân clătite.
- Terminați cu restul de cremă de mascarpone, adăugând un pumn de răzături de ciocolată înainte de servire.
- Pont –puteți prepara clătitele, crema ganache și crema de mascaropone cu o zi înainte, apoi să le asamblați chiar înainte de servire.
- Dacă doriți să faceți prăjitura cu aluat sfărâmicios și cafea, care este delicioasă și creează o textură crocantă între straturi, găsiți mai jos rețeta ei și cea a siropului de cafea.
- Încălziți cuptorul până la 200c, 180c.
- Puneți untul și zahărul într-un bol și, cu vârfurile degetelor, omogenizați untul cu zahărul până când obțineți o textură sfărâmicioasă.
- Amestecați restul de ingrediente. Puneți stratul de deasupra al prăjiturii pe o tavă de copt pe care ați întins o foaie de copt.
- Coaceți timp de aproximativ 10-15 minute până se rumenește.
- Scoateți de la cuptor și puneți deoparte la răcit. Folosiți pentru le presăra printre straturile de clătite, păstrând puțin pentru a presăra și deasupra.
- Preparați un espresso la Breville Barista Max+
- Puneți cafeaua espresso într-o cratiță mică, adăugați zahărul și încălziți până aproape de fierbere, dați focul mai mic și amestecați ușor timp de aproximativ 5 minute.
- Luați de pe foc, lăsați-l să se răcească ușor și adăugați lichiorul.
- De îndată ce s-au răcit puneți la frigider (siropul se îngroașă pe măsură ce se răcește)
- Se stropește pe straturile de clătite pentru un deliciu extra cu cafea!
Preparat cu
-500lei
Breville
Espressor Manual Barista Max + Breville
Măcinare & Dozare Inteligente cu Tap&Go™
Râșniță cu 30 niveluri granulație
Tehnologia Temp° IQ Shot Control™
Duză de abur rece
• Livrare din 19.12
PRP: 2.999,99lei
2.499,99lei