Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă Clătite cu cafea la Espressorul Manual Breville Barista Max Plus, mascarpone Amaretto și ganache de ciocolată

Rețetă Clătite cu cafea la Espressorul Manual Breville Barista Max Plus, mascarpone Amaretto și ganache de ciocolată
Rețetă Clătite cu cafea la Espressorul Manual Breville Barista Max Plus, mascarpone Amaretto și ganache de ciocolată

Porții

8

Complexitate

3

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Cremă ganache cu ciocolată:
• 175g cremă dublă
• 125g ciocolată neagră
• Clătite pufoase cu cafea
• 2 ouă mari, albușurile separate de gălbenușuri
• 50g zahăr pudră
• 150Ml espresso răcit
• 150ml lapte integral
• 150g făină simplă
• Un vârf de sare

Umplutură cu mascarpone:
• 250g mascarpone
• 3 linguri zahăr pudră
• 3 linguri lichior de cafea
• 30ml cafea espresso răcită

Aluat sfărâmicios și cafea:
• 60g unt înmuiat
• 50g zahăr Demerara
• 60g făină simplă
• 5-10g cafea măcinată
• 50g fructe cu coajă lemnoasă prăjite și mărunțite

Sirop de cafea:
• 75g cafea espresso
• 75g zahăr pudră
• 2 lingurițe lichior de cafea

Descriere

Ți-e poftă de clătită cu espresso, cremă de mascarpone și ganache de ciocolată? Avem o rețetă pentru tine!

Mod de preparare

  • Începeți prin a face crema ganache pentru că trebuie să se întărească, înainte de utilizare.
  • Turnați crema într-o cratiță curată și încălziți-o încet până aproape de fierbere.
  • Rupeți ciocolata în pătrățele și puneți-o într-un bol termorezistent, turnați peste ea crema încinsă și lăsați-o să stea 5 minute fără a amesteca.
  • Amestecați până se îngroașă și uniformizează, puneți deoparte pentru a se răci complet.
  • Trebuie să aibă o consistenţă de pastă, dacă o puneți în frigider aveți grijă să nu se răcească complet deoarece se solidifică. 
  • Pentru clătite-puneți albușurile într-un bol curat și bateți-le până se întăresc.
  • Adăugați gălbenușurile și zahărul și bateți-le împreună.
  • Adăugați cafeaua espresso răcită, laptele, făina și sarea în amestecul de gălbenușuri, bătându-le până capătă o textură fină.
  • Cu o lingură de metal împăturiți amestecul de albuș. Adăugați puțin ulei în tigaie și ștergeți surplusul cu un prosop curat de bucătărie.
  •  Încălziți la foc mediu, apoi turnați un polonic din amestecul pentru clătite răsucind tigaia astfel încât să se acopere fundul, lăsați-le să se coacă înainte de a le întoarce pe partea cealaltă.
  • Repetați cu restul de aluat până când obțineți 8 clătite. Puneți deoparte la răcit.
Pentru umplutura cu mascarpone
  • Bateți mascarpone până devine netedă și îngroșată, adăugați restul de ingrediente și bateți din nou până se îngroașă.
  • Pentru asamblare puneți una dintre clătite pe o farfurie plată, ungeți-o uniform cu o lingură de cremă ganache, apoi întindeți deasupra o lingură de cremă de mascarpone.
  • Mai puneți o clătită și repetați straturile până ce nu mai rămân clătite.
  • Terminați cu restul de cremă de mascarpone, adăugând un pumn de răzături de ciocolată înainte de servire.
  • Pont –puteți prepara clătitele, crema ganache și crema de mascaropone cu o zi înainte, apoi să le asamblați chiar înainte de servire.
  • Dacă doriți să faceți prăjitura cu aluat sfărâmicios și cafea, care este delicioasă și creează o textură crocantă între straturi, găsiți mai jos rețeta ei și cea a siropului de cafea.
Pentru aluatul sfărâmicios dintre clătite
  • Încălziți cuptorul până la 200c, 180c.
  • Puneți untul și zahărul într-un bol și, cu vârfurile degetelor, omogenizați untul cu zahărul până când obțineți o textură sfărâmicioasă.
  • Amestecați restul de ingrediente. Puneți stratul de deasupra al prăjiturii pe o tavă de copt pe care ați întins o foaie de copt.
  • Coaceți timp de aproximativ 10-15 minute până se rumenește.
  • Scoateți de la cuptor și puneți deoparte la răcit. Folosiți pentru le presăra printre straturile de clătite, păstrând puțin pentru a presăra și deasupra.
Pentru siropul de cafea
  • Preparați un espresso la Breville Barista Max+
  • Puneți cafeaua espresso într-o cratiță mică, adăugați zahărul și încălziți până aproape de fierbere, dați focul mai mic și amestecați ușor timp de aproximativ 5 minute.
  • Luați de pe foc, lăsați-l să se răcească ușor și adăugați lichiorul.
  • De îndată ce s-au răcit puneți la frigider (siropul se îngroașă pe măsură ce se răcește)
  • Se stropește pe straturile de clătite pentru un deliciu extra cu cafea!