Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă Caramel Chocolate Hazelnut Latte Macchiato la espressorul Breville Barista Max by Adrian Cărădeanu

Rețetă Caramel Chocolate Hazelnut Latte Macchiato la espressorul Breville Barista Max by Adrian Cărădeanu
Rețetă Caramel Chocolate Hazelnut Latte Macchiato la espressorul Breville Barista Max by Adrian Cărădeanu Rețetă Caramel Chocolate Hazelnut Latte Macchiato la espressorul Breville Barista Max by Adrian Cărădeanu

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 30ml cafea (un espresso)
• 150 - 170ml cremă de lapte
• 20ml sirop roasted hazelnut
• 30 ml sos caramel
• 30ml sos ciocolată
• decor pudră ciocolată

Descriere

Latte Machiatto cu cicocolată, caramel și sirop de alune? Un răsfăț special pentru zilele mai răcoroas, care să îți aducă energie! Rețetă pas cu pas by Barista Trainer Adrian Cărădeanu! 

Mod de preparare

  • Toarnă în pahar sosul de caramel, sosul de ciocolată, apoi siropul de alune 
  • Pune lapte rece de 3,5% grăsime în latieră și cu ajutorul steamer-ului prepară crema de lapte
  • Poziționează steamerul cu vârful latierei îndreptat către lateral (ora 3 sau 9)
  • Introdu steamerul în lapte aproximativ 1cm și spumează până la 55-65g grade Celsius
  • Toarnă ușor crema de lapte în pahar peste sosul de caramel și ciocolata
  • Pregătește un espresso: râșnește aproximativ 7 - 9 grame de cafea în portafiltru, apoi presează cafeaua cu aproximativ 20 kg forță cât mai drept, cuplează portafiltrul și selectează butonul pentru un espresso
  • Prepară un espresso (30ml) apoi toarnă-l încet în pahar 
  • Decorează cu praf de ciocolată sau cacao