Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă Caffe Latte cu ciocolată și vanilie la espressorul Breville Barista Max by Adrian Cărădeanu

Rețetă Caffe Latte cu ciocolată și vanilie la espressorul Breville Barista Max by Adrian Cărădeanu

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 7 - 9 g cafea
• 220 - 250ml lapte de 3,5 grăsime
• 40 - 60g topping de ciocolată
• 10 - 15 ml sirop vanilie

Mod de preparare

  • Pune în pahar toppingul de ciocolată și siropul de vanilie
  • Pune lapte rece de 3,5% grăsime în latieraă și cu ajutorul steamer-ului prepară crema de lapte; poziționează steamerul cu vârful latierei îndreptat către lateral (ora 3 sau 9), introdu steamerul în lapte aproximativ 1cm și spumează până la 55-65g grade Celsius
  • Pregătește un espresso: râșnește aproximativ 7 - 9 grame de cafea în portafiltru, apoi preseazaă cafeaua cu aproximativ 20 kg forță cât mai drept, cuplează portafiltrul și selectează butonul pentru un espresso
  • Adaugă espressoul ușor peste crema de lapte și savurează cu plăcere!