Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă Caffe Latte cu vanilie și frișcă la espressorul manual Breville Barista Max by Adrian Cărădeanu

Rețetă Caffe Latte cu vanilie și frișcă la espressorul manual Breville Barista Max by Adrian Cărădeanu

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 7-9 grame cafea
• 200ml lapte 3-5% grăsime
• 15 - 20 ml sirop vanilie
• frișcă

Mod de preparare

Începe prin pregătirea unui espresso:
  • Râșnește aproximativ 7 - 9 grame de cafea în portafiltrul espressorului Breville Barista Max
  • Presează cafeaua cu aproximativ 20 kg forță cât mai drept, cuplează portafiltrul și selectează butonul pentru un espresso
  • Adaugă peste espresso siropul de vanilie și apoi pregătește crema de lapte
Cum prepari cremă de lapte:
  • Adaugă lapte rece de 3-5% grăsime în latieră și cu ajutorul steamer-ului prepară crema de lapte; poziționează steamerul cu vârful latierei îndreptat către lateral (ora 3 sau 9) , introdu steamerul în lapte aproximativ 1cm și spumează până la 55-65 grade Celsius 
Asamblarea băuturii:
  • Adaugă crema de lapte peste espressoul amestecat cu siropul de vanilie și decorează băutura cu frișcă și fulgi de ciocolată