Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă waffles dulci cu căpșuni și interior de mozzarella la aparatul de gofre Breville DuraCeramic by Prăjiturela

Rețetă waffles dulci cu căpșuni și interior de mozzarella la aparatul de gofre Breville DuraCeramic by Prăjiturela
Rețetă waffles dulci cu căpșuni și interior de mozzarella la aparatul de gofre Breville DuraCeramic by Prăjiturela Rețetă waffles dulci cu căpșuni și interior de mozzarella la aparatul de gofre Breville DuraCeramic by Prăjiturela Rețetă waffles dulci cu căpșuni și interior de mozzarella la aparatul de gofre Breville DuraCeramic by Prăjiturela Rețetă waffles dulci cu căpșuni și interior de mozzarella la aparatul de gofre Breville DuraCeramic by Prăjiturela Rețetă waffles dulci cu căpșuni și interior de mozzarella la aparatul de gofre Breville DuraCeramic by Prăjiturela

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru waffles:
• 2 ouă ⁣
• 150 ml iaurt/kefir/sana/lapte de bătut⁣
• 120 g făină ⁣
• 50 g zahăr muscovado/brun
• 50 g căpșuni tăiate cuburi
• 1 linguriță rasă de praf de copt ⁣
• 1 praf de sare ⁣
• 1 linguriță extract sau pudră de vanilie
• 6 felii de mozzarella ptr pizza (varianta maturată ușor, nu proaspătă)

Pentru servire:
• 300 g căpșuni tăiate felii
• 100 g cremă de brânză
• Câteva frunze de busuioc sau mentă
• Miere lichidă sau sirop, opțional.

Descriere

Când vine vorba despe combinațiile pentru waffles, limita este efectiv imaginația noastră. Acum, pentru că suntem în luna îndrăgostiților, vă propunem o rețeta dulce și foarte apetisantă by Prăjiturela: waffles îndulcite cu zahăr muscovado sau brun, umplute cu bucățele de căpșuni și felii de mozzarella, care le transformă în ceva absolut decadent și apetisant. Iar pentru ca tabloul să fie complet, am pus între două waffles crema de brânză, căpșuni și busuioc (se poate și mentă). În plus, voi puteți adaugă și miere sau un sirop preferat.

Mod de preparare

  • Batem pentru 1 minut, cu un tel, ouăle, sarea și zahărul, apoi adăugăm iaurtul și amestecăm
  • Separat, amestecăm făina cu praful de copt și vanilia și le adăugăm peste ouă și iaurt
  • Amestecăm doar cât să se incoporeze, nu mai mult - nu contează dacă rămân cocoloașe. Dacă amestecăm prea mult, până compoziția va deveni fină, vom activă glutenul și la final vom afea waffles gumoase - și nu ne dorim asta! 
  • Adăugăm căpșunile și le incorporăm ușor
  • Băgăm aparatul în priză și când se aprinde beculețul verde punem câte o lingură de compoziție sau câte 1/2 cupa de înghețată de compoziție în aparat, adăugăm felia de mozzarella, apoi încă o lingură de compoziție și punem capacul.
  • Avem grijă să punem partea superioară fără să închidem de tot "capsa". Astfel waffles vor crește mai mult și vor fi mai pufoase 
  • Le coacem până se aprinde beculețul roșu sau poate chiar mai mult - dacă le vrem mai rumene
  • Cât sunt calde încă, le ungem cu crema de brânză, adăugăm feliile de căpșuni și frunzele de busuioc.
  • Le savurăm calde cât mozzarella este încă fierbinte și se întinde.

Preparat cu